Δήμος Παύλου Μελά: Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου το νέο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ στην Πολίχνη – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήμος Παύλου Μελά:
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου
το νέο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ στην Πολίχνη

Ξεκίνησε η λειτουργία της δομής Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α.) Πολίχνης, ενταγμένη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», στο νέο ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Παύλου Μελά, στην οδό Ολυμπιονίκη Ν. Καρυπίδη της Δημοτικής Κοινότητας Πολίχνης, υπό την αρμοδιότητα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ‘’ΙΡΙΣ΄΄.
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Πρόεδρος της ΙΡΙΣ Στέφανος Γιαννουλίδης, θα εγκαινιάσουν τις νέες εγκαταστάσεις την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.00.
Το νέο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ του Δήμου Παύλου Μελά εξυπηρετεί 50 άτομα (ο μέγιστος δυνατός αριθμός από το πρόγραμμα), παιδιά, εφήβους και ενήλικες με νοητική αναπηρία, κινητική αναπηρία, αυτιστική διαταραχή και λοιπά σύνδρομα. Λειτουργεί σε δύο βάρδιες, με νέα ωράρια, από τις 06.00 μέχρι τις 14.00 και από τις 14.00 μέχρι τις 22.00.
Στελεχώνεται από φυσικοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγο, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια, μουσικούς, χοροδιδάσκαλους, γυμναστές ειδικής φυσικής αγωγής, θεατρολόγο και βοηθητικό προσωπικό.
Βασικός σκοπός του Κέντρου είναι η ψυχαγωγία και η δημιουργική απασχόληση των ωφελούμενων καθώς και η κοινωνική ένταξη. Επιπλέον μέσα από τις δραστηριότητες του Κέντρου, προωθείται η ομαδικότητα, η συνεργασία και η ανάπτυξη δεξιοτήτων καθημερινής ζωής και φυσικά διευκολύνει τους γονείς των ωφελούμενων να προωθηθούν στην αγορά εργασίας, βελτιώνοντας συνολικά την ποιότητα ζωής της οικογένειας.
Το διώροφο κτίριο που στεγάζει τις δραστηριότητες του νέου ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, έχει συνολικό εμβαδό 444 τ.μ. και χρειάστηκε η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας λόγω αλλαγής χρήσης του κτιρίου, από χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων σε ΚΔΑΠ – ΜΕΑ.
Στο ισόγειο διαθέτει αίθουσες εργοθεραπείας, πολλαπλών χρήσεων – γυμναστικής, κουζίνα, χώρο υγιεινής, διάδρομο κυκλοφορίας, χώρο αποθήκευσης.
Στον όροφο διαθέτει χώρο ανάπαυσης 81 τ.μ. (χωρίς τοιχοποιίες), Γραφείο κοινωνικού λειτουργού και Εργοθεραπευτών 81 τ.μ. καθώς και διάδρομο κυκλοφορίας, αποθήκη.
Ο ανελκυστήρας είναι σύγχρονος, πλήρως αυτοματοποιημένους για ΑΜΕΑ.
Το δίκτυο θέρμανσης λειτουργεί με λέβητα αερίου, σε θερμαντικά σώματα τύπου Fan Coil που εξασφαλίζουν την ομαλή κατανομή ψύξης - θέρμανσης στο χώρο.
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!