Γκάφα της ΕΛ.ΑΣ.: Δεν είναι τρομοκράτης ο 51χρονος Σύρος που συνελήφθη στα Χανιά

Σε λάθος από το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας της Κρήτης αποδίδεται η αρχική κατηγορία για «τέλεση τρομοκρατικών πράξεων» σε βάρος του 51χρονου υπηκόου Συρίας που συνελήφθη μετά από βελγικό ένταλμα, σε περιοχή του Αποκόρωνα Χανίων.

Στο αρχικό δελτίο Τύπου που έστειλε η Αστυνομία αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι ο 51χρονος «σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης εκδοθέν από Αρχές Βελγίου κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων εντός εδάφους Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράνομη διακίνηση ατόμων και πλαστογραφία».

Ωστόσο τόσο στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και σε “ορθή επανάληψη” που έστειλε το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, αναφέρεται ότι ο 51χρονος «κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παροχή βοήθειας για παράνομη είσοδο ατόμων και διαμονή, πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων και εμπορία πλαστών-παραποιημένων εγγράφων».

Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος αρνείται τις κατηγορίες και συναίνεσε να εκδοθεί στο Βέλγιο.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!