Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 83-65 από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Βγάζοντας ενέργεια και πάθος ο Ολυμπιακός στάθηκε «όρθιος» στη Μαδρίτη, απέναντι στη Ρεάλ, για περίπου 35 λεπτά, αλλά η έλλειψη διάρκειας και τα λάθη του στοίχησαν στο τέλος... Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 83-65 από τη «Βασίλισσα», στον εναρκτήριο αγώνα της ανανεωμένης Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 42-40, 62-53, 83-65

Στο κομβικότερο σημείο της αναμέτρησης και ενώ ο Λοτζέσκι είχε μετρήσει 3/3 τρίποντα, γράφοντας το 71-63 στο 34΄) ο Ολυμπιακός τα... έχασε στην επίθεση (σημείωσε μόλις 2 πόντους μέχρι τη λήξη), ο Παπανικολάου υπέπεσε σε διαδοχικά λάθη και φάουλ και ακόμη κι όταν ο Σφαιρόπουλος χαμήλωσε το σχήμα με σέντερ τον Πρίντεζη, ο... διακόπτης της ανατροπής δε γύρισε.

 Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» κρατάνε από την αποψινή, πρώτη ευρωπαϊκής τους εμφάνισης, την ενέργεια και την ταχύτητα που έβγαλαν για 35 λεπτά, την εξαιρετική εμφάνιση του Μπιρτς κάτω από τα καλάθια (10 ριμπάουντ, 2 μπλοκ, 6 πόντοι), τη διάθεση του Σπανούλη (12π., 5 ασίστ) και το ξέσπασμα -αν και καθυστερημένο- του Λοτζέσκι στον... επίλογο του αγώνα (14π.). Εκτός ρυθμού ο Γκριν (0π.), όπως και ο ανέτοιμος Γιανγκ (1π.). Από τους Μαδριλένους ο Γιουλ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής με 22 πόντους (15 στο α' δεκ.). 

Η περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού «πρόδωσε» τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Σέρχιο Γιουλ να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την αδυναμία των αντιπάλων και με ρεσιτάλ του από τα 6.75 (15π. στο α' δεκ. με 3/4 τρίποντα) έδωσε όχι μόνο αυτοπεποίθηση στη Ρεάλ, αλλά τη βοήθησε να κλείσει την πρώτη περίοδο στο -7 (24-17). 

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβλεπε μόνο τον Βασίλη Σπανούλη (2/2 τρίποντα, ενώ στο 2΄ σημείωσε από τα 6.75 το πρώτο καλάθι της νέας εποχής της Euroleague) να αποδίδει, με τον αρχηγό των Πειραιωτών όμως να κατεβάζει ταχύτητα, λόγω της ασφυκτικής άμυνας πάνω του. Στη δεύτερη περίοδο, όμως, ο Λάσο έκανε το... λάθος να ξεκινήσει χωρίς τον Γιουλ και ο συντονισμένος πλέον στην περιφερειακή του άμυνα Ολυμπιακός, με τον Χάκετ να οργανώνει άριστα τις επιθέσεις των «ερυθρολεύκων», σήμανε την αντεπίθεση... Η «σκυτάλη» του πρωταγωιστή πέρασε στον Μπιρτς, ο οποίος έκανε εκπληκτική δουλειά σε ριμπάουντ και επίθεση, και με τον Πρίντεζη να ενισχύει τη γραμμή ψηλών η ελληνική ομάδα έτρεξε επιμέρους σκορ 11-15 και στο 15΄ μείωσε σε 35-32, για να πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -2 (42-40), έχοντας κρατήσει στο απόλυτο μηδέν τον Γιουλ στην επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο (σ.σ. μπήκε στο 16΄). 


 Με τον Ολυμπιακό να έχει βρει ρυθμό και τον Σπανούλη να ηγείται σε δημιουργία και εκτέλεση η ανατροπή δεν άργησε να έρθει... Με τρίποντη βόμβα του Μάντζαρη οι πρωταθλητές Έλλάδας... προσπέρασαν με 49-51 στο 26΄, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη... Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικά άστοχοι, υπέπεσαν σε λάθη και μετά από την επιπολαιότητα του Αγραβάνη (σ.σ. χρεώθηκε με τεχνική μετά από φάουλ στον Ντόντσιτς και δυνατό χτύπημα της μπάλας από τα νεύρα του) είδαν τη Ρεάλ να απαντάει με επιμέρους σκορ 13-2 και να μπαίνει στην τελευταία περίοδο στο -9 (62-53). 

Στον... επίλογο του αγώνα ο Λοτζέσκι βρήκε το... ζεστό του χέρι από τα 6.75 και με 3/3 τρίποντα μάζεψε τη διαφορά (67-60 στο 32΄ και 71-63 στο 34΄), αλλά τα διαδοχικά λάθη από Παπανικολάου και η αστοχία δεν επέτρεψαν την ανατροπή... Την ίδια στιγμή οι Μαδριλένοι έβλεπαν το χρόνο να κυλάει υπέρ τους και χωρίς να απειληθούν έφτασαν στο τελικό 83-65.

 

Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Ράντολφ 7, Ντέιπερ 2, Ρούντι 7 (1), Ντόνσιτς 11 (2), Ρέγιες 6, Αγιόν 9, Κάρολ 10, Χάντερ 4, Γιουλ 22 (4), Τόμπκινς 2, Τέιλορ 3 (1).


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν, Μπιρτς 6 (10 ριμπ.), Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης 12 (2), Αγραβάνης 6 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 14 (3). 




Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας