Εύοσμος - Κορδελιό στον ιστό του avatonpress.gr: Δυο νέοι αντιδήμαρχοι ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα . Δείτε ποιοι

Παραπολιτικά & σχόλια απο τον Εύοσμο και το Κορδελιό  στον ιστό του avatonpress.gr

1. Αλλαγές στην διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του   avatonpress.gr θα υπάρξουν αλλαγές σε αντιδημαρχίες. Απο καιρό υπήρξαν οι  παραίτησεις του κ Ταλατά (εδώ)  και του κ Μαγόπουλου (εδώ). Δυο νέοι αντιδήμαρχοι θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. 
Ο λόγος για τους Γιώργο Χατζηβρέτα και Βασίλη Ανδρεάδη.

2. Μεγάλη δημοσιότητα πήρε το πρόβλημα της δυσοσμίας στον Εύοσμο. Έγινε επερώτηση στην Βουλή απο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, βασιζόμενος στο ρεπορτάζ του avatonpress.gr. Μαζί στην ίδια επερώτηση και το πρόβλημα του νέφους του ΤΙΤΑΝ, που παρουσιάσθηκε πριν μερικές ημέρες (δείτε το ρεπορτάζ εδώ). Επερώτηση για την δυσοσμία στο Κορδελιό - Εύοσμο έγινε και απο το ΚΚΕ (Γ. Δελής).


3. Παράλληλα, μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια και αγανάκτηση του κόσμου, όπως αυτή εκφράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι με το γεγονός αυτό, αφού βλέπουν ότι δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα, παρά μόνο εικασίες. Το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και πρέπει να βρεθεί κάποια λύση.  Και αν υπάρχει πρόβλημα με τις μετρήσεις συγκεκριμένων ουσιών λόγω έλλειψης μηχανήματος - μετρητή (όπως είχε λεχθεί), τότε να αγορασθεί. Αλλά δεν είναι το πρόβλημα μόνο οι μετρήσεις και το πως θα γίνουν. Το πρόβλημα είναι η πηγή εκπομπής των αέριων αυτών ρύπων. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, αυτή η ασυδοσία.... σε βάρος των πολιτών.

4. Δυναμικές ήταν και οι δυο συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν για το πρόβλημα αυτό, οι κάτοικοι στο Κορδελιό. Έδειξαν την αποφασιστικότητά τους και φάνηκαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν παραπέρα!

5. Σημαντικό το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για τα προσφυγόπουλα και την 
ένταξή τους στα σχολεία. Μια ώριμη απόφαση. Αλλο τόσο σημαντική ήταν και η θέση της  Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου "Αριστοτέλης".

6. Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, οι εργασίες στους κόμβους της περιφερειακής, παρόλο που πέρυσι τέτοια εποχή οι κασσάνδρες (της capital control εποχής) πανηγύριζαν ότι δεν θα προχωρήσει το έργο. Τελικά διαψεύδονται . Ήδη δόθηκε ένα τμήμα στην κυκλοφορία στο ύψος του κόμβου της Ευκαρπίας και σύντομα θα δοθεί και η υπόγεια διάβαση στο ύψος της Μαιάνδρου. Ταυτόχρονα προχωρούν οι ανισόπεδοι κόμβοι στο ύψος του Κορδελιού και της εισόδου στο ύψος του Lidl. Αν και καθυστέρησε το έργο, νομίζουμε ότι τόσο το υπουργείο Συγκοινωνιών και Μεταφορών όσο και οι εταιρείες που ανέλαβαν το έργο κάνουν καλή δουλειά, για ένα έργο που θα αλλάξει όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη και που το περίμενε εδώ και δεκαετίες και εισέπραττε μόνο λόγια και υποσχέσεις.

7. Μετά την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παπακυριαζή στο ΤΑΙΠΕΔ, υπάρχει κάποια εξέλιξη; Ρωτάμε τώρα...




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!