Στα backstage του Πάνθεον: Παρουσιάζει «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» & «Ηρακλή» [εικόνες & βίντεο]

Είναι σχεδόν όλα έτοιμα επί σκηνής για να μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, γεμάτες έρωτα, πάθος και άθλους. 

Τα τελευταία χρόνια το Πάνθεον έχει μπει δυναμικά στο χώρο του θεάτρου με δικές του παραγωγές.

Η φετινή σεζόν ξεκινά με την φιλόδοξη παραγωγή του «Ρωμαίου και της Ιουλιέτας» και τον «Ηρακλή», ένα θέαμα για όλη την οικογένεια. 

Ο «Ρωμαίος και η Ιουλιέτα» φέρνει τον κόσμο των μεγάλων απέναντι σε αυτόν των παιδιών. 
Ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης που επιμελείται σκηνικά και κοστούμια, επιχειρεί μια αφαιρετική εικαστική προσέγγιση, ώστε να πρωταγωνιστεί η ποίηση τόσο στο αφτί όσο και στο συναίσθημα. 

Οι ηθοποιοί του θιάσου, αποτελούν θα λέγαμε τον χορό, σαν τις αρχαίες τραγωδίες, που πάει την πλοκή πιο κάτω. 
Ίσως σε κάποιους ο «Ρωμαίος και η Ιουλιέτα» να φαντάζει σαν ένα απλό ρομάντσο, όμως σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του Δημήτρη Λιγνάδη, που έχει κάνει και τη διασκευή, αυτό είναι ένα πρώτο επίπεδο ανάγνωσης. 

Ο συγγραφέας του γράφει για την απολυτοσύνη των νέων ανθρώπων, το να πεθαίνει από αγάπη κάτι που οι μεγάλοι θα έκαναν, ίσως μόνο για τα χρήματα και το προσωπικό «εγώ». 

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο Δημήτρης Λιγνάδης που αναμετράται με τον Σαίξπηρ, εξέφρασε τους φόβους του για το ανέβασμα.

Τόνισε ότι ανέκαθεν τον γοήτευε το κείμενο του Σαίξπηρ, όμως πίστευε ότι όποιος το πιάσει στα χέρια του, δεν μπορεί παρά να βγει πληγωμένος. 

Μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο, η επιλογή δύο νέων παιδιών για το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, ο 16χρονος Γιάννης Τσουμαράκης και η 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου, που πλαισιώνονται απο σπουδαίους καλλιτέχνες.

Ο Δημήτρης Πιατάς θα ενσαρκώσει τον πατέρα Λαυρέντιο, μητέρα της Ιουλιέτας θα είναι η Ελισάβετ Μουτάφη, ενώ θα δούμε ακόμη τους, Σταύρο Βόλκο, Βασίλη Μηλιώνη, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Ρένο Ρώτα, Νικόλα Στραβοπόδη, Θάνο Τοκάκη, Γιωργή Τσουρή και τον Δημήτρη Λιγνάδη, μέσα σε έναν 20μελή θίασο, όπου έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή σε ρόλο γυναικείο, του Στάθη Ψάλτη, ως παραμάνα της Ιουλιέτας. 

Οι πρόβες λίγο πριν το πρώτο κουδούνι 

Μια φιλόδοξη παραγωγή που δουλεύεται σχεδόν ένα χρόνο. 

Ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» δεν είναι παιδική παράσταση, ωστόσο έρχεται ο «Ηρακλής» για να καλύψει όλο το ηλικιακό κοινό

Μια υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια σε σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και στον ρόλο του Ηρακλή το Νίκο Κουρή

Μαζί του στον ρόλο του Ευρυσθέα η σημαντική Ρούλα Πατεράκη και ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και χορευτών.

Δώδεκα διαφορετικά σκηνικά, ζωντανεύουν τους 12 Άθλους του μυθικού ήρωα, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα, καθηλώνοντας μικρούς και μεγάλους. Μουσική και τραγούδια, παρακινούν ακόμα και τον πιο δύσκολο θεατή, να ακολουθήσει τη ροή. 

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» πρεμιέρα 14 Οκτωβρίου
«Ηρακλής» πρεμιέρα 16 Οκτωβρίου 
 

Θέατρο Πάνθεον, Πειραιώς 166 Ταύρος, τηλ: 210-3471111 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!