Τέλος εποχής για τη Blackberry: Παύει τον σχεδιασμό smartphones

Η Blackberry ανακοίνωσε πως σταματά τον σχεδιασμό smartphones μετά από 14 χρόνια, σε μια ιστορική εξέλιξη για την εταιρεία- πρωτοπόρο στον χώρο των «έξυπνων» κινητών, η οποία εδώ και χρόνια έχει βρεθεί πολύ πίσω από γίγαντες όπως η Apple και η Samsung.

Τον Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζον Τσεν, είχε πει πως θα ήξερε μέχρι τον Σεπτέμβριο εάν ο τομέας hardware είχε πιθανότητες να καταστεί κερδοφόρος. Ωστόσο, όπως φαίνεται, αυτό δεν συνέβη, με τη Blackberry να ανακοινώνει ότι θα κάνει outsource την ανάπτυξη hardware σε συνεργάτες.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα του BBC, η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει πότε θα κυκλοφορήσουν νέα τηλέφωνα Blackberry, ωστόσο ο Τσεν ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θα διατεθούν προς πώληση και άλλες συσκευές με το χαρακτηριστικό «φυσικό» (όχι οθόνης αφής) πληκτρολόγιο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πουλήθηκαν περίπου 400.000 smartphones το δεύτερο τρίμηνο- λιγότερα από ό,τι τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Ο Τσεν υποστήριξε πως η κίνηση outsourcing της ανάπτυξης κινητών βοηθά την εταιρεία να αποφύγει μια έντονα ανταγωνιστική αγορά και να επικεντρωθεί στον επικερδή τομέα του software. Οι επενδυτές καλωσόρισαν την ανακοίνωση, καθώς η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 5%.

Όσον αφορά στο πώς θα παραμείνουν οι συσκευές με το brand της Blackberry στην αγορά, ανακοινώθηκε πως έχει υπογραφεί συμφωνία με την ινδονησιακή BB Merah Putih για την κατασκευή, διανομή και προώθηση νέων συσκευών στη χώρα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της. Η Blackberry ανακοίνωσε πως σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται συζητήσεις για αντίστοιχες συμφωνίας στην Κίνα, καθώς και πρωτοβουλίες για την Ινδία.

Όπως τόνισε ο Τσεν, λιγότερες από 100 θέσεις εργασίας θα χαθούν από τη συγκεκριμένη κίνηση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!