Μικρή Άννυ: Ισόβια στον πατέρα και τον Νικολάι για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό του παιδιού – Έξι χρόνια κάθειρξη στη μητέρα

- Ομόφωνα και χωρίς ελαφρυντικό επιβλήθηκε η ισόβια κάθειρξη στον πατέρα της Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ, και τον φίλο του, Νασίφ Αχμέντοφ, γνωστό ως "Νικολάι"
- Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου και δύο ένορκοι τάχθηκαν υπέρ της αθώωσης της μητέρας
- Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία, καθώς είχε καταθέσει πως φιλοξενούσε την Άννυ
- "Πώς είμαι ένοχος;" διερωτήθηκε ο Σάββας μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου
- Η 4χρονη δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της, επί της Μιχαήλ Βόδα, τον Απρίλιο του 2015

Σε μία απόφαση-καταπέλτη αντίστοιχη της απαξίας των πράξεων των κατηγορουμένων οδηγήθηκε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που δίκασε την υπόθεση της ανατριχιαστικής δολοφονίας και εξαφάνισης του πτώματος της 4χρόνης Άννυ.

Το Δικαστήριο επέβαλε ομόφωνα και χωρίς ελαφρυντικό στον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ και τον Νασίφ Αχμέντοφ την ποινή της ισοβίου κάθειρξης για την από κοινού δολοφονία της Άννυ στο διαμέρισμα-κολαστήριο της Μιχάηλ Βόδα. Μάλιστα το Δικαστήριο έκρινε πως οι δύο κατηγορούμενοι τέλεσαν τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της Άννυ χωρίς τη συμμετοχή τρίτου προσώπου όπως ανέφερε το παραπεμπτικό βούλευμα.

Αναλυτικά επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Στάνισλαβ Μπακαρτζιέβ για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, ποινή φυλάκισης δύο ετών για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού, ποινη φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της παρανομης οπλοκατοχής και επιπλέον ποινή φυλάκισης ενός έτους για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Αντίστοιχα, στον Νικολάι το Δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία, δυο έτη φυλάκιση για την περιύβρισης και δύο έτη φυλάκιση για την παράνομη οπλοκατοχή.

Στη μητέρα της Άννυ επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία κάθειρξη εξι ετών, με την μειοψηφία δυο τακτικών δικαστών και ενός ενόρκου οι οποίοι είχαν την αποψη πως πρεπει να της επιβληθεί κάθειρξη οκτώ ετών.
Η εισαγγελέας ζήτησε απο το δικαστήριο η ποινη της μητέρας να έχει αναστέλλουσα δύναμη και να αφεθεί ελεύθερη μέχρι το Εφετείο.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Το Δικαστήριο έχει αποσυρθεί για να αποφανθεί επι της επιμέτρησης των ποινών.


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!