Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή για διαπλοκή και διαφθορά

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σήμερα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Η συζήτηση πραγματοποιείται μετά από αίτημα που είχε καταθέσει ο πρωθυπουργός, την προηγούμενη εβδομάδα.

 

"Μην νομίζετε ότι θα αποδράσετε. Θα έρθετε να μιλήσετε εδώ με ονοματεπώνυμα και με διευθύνσεις, μπροστά στον ελληνικό λαό, ενώπιος ενωπίω. Μπροστά στον ελληνικό λαό", είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας καταθέτοντας το αίτημα την περασμένη εβδομάδα, από το βήμα του Κοινοβουλίου.

 

Ο Πρωθυπουργός  αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, και να θέσει ερωτήματα σχετικά με το τι συνέβαινε επί δεκαετίες, με αιχμή πάντα την κατάστασης το τηλεοπτικό τοπίο.

 

Κυβερνητικές πηγές έχουν κατηγορήσει τον πρόεδρο της ΝΔ για «απαράδεκτη τακτική να στοχοποιεί δικαστικούς» και «θεσμικά επικίνδυνο παιχνίδι» που όμως, όπως υπογραμμίζουν, «δεν πρόκειται να αποτρέψει την πλήρη εφαρμογή της νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο». 

 

Δίνοντας τον τόνο ενόψει της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς δήλωνε το Σάββατο: "Ας απολογηθούν στον ελληνικό λαό για την αεροπειρατεία και την ασυδοσία στα τηλεοπτικά πράγματα τα τελευταία τριάντα χρόνια", "τώρα έμειναν μόνοι να κάνουν τους δικηγόρους των αποτυχημένων της δημοπρασίας", "τα υπόλοιπα τη Δευτέρα στη Βουλή".

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό ότι «στήνει νέα βιλαέτια της διαπλοκής» και πως οικοδομεί  «ένα νέο τρίγωνο αδιαφάνειας ανάμεσα σε εργολάβους του δημοσίου, τράπεζες και επίδοξους καναλάρχες».

 

Θα καλέσει δε τον κ. Τσίπρα να απολογηθεί για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησής του», και θα στηλιτεύσει τα όσα συμβαίνουν τελευταία στον χώρο της Δικαιοσύνης.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!