«Εμφύλιος» στη Δικαιοσύνη - Ανώτατοι δικαστές: Δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να μιλάμε για τα μισθο

Σε «εμφύλια σύρραξη» μετατρέπεται πλέον η διαμάχη ανάμεσα στη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και τους τρεις ανώτατους δικαστές της χώρας, αναφορικά με το ποιος δικαιούται ή όχι να μιλά για τα ζητήματα που αφορούν στα ειδικά μισθολόγια του δικαστικού κλάδου.

«Φωτιά» στο διαδίκτυο έχει βάλει ένα βίντεο με τον τίτλο «Μπορείτε να ανάψετε φωτιά με ένα μολύβι;», το οποίο σε…
Πυρκαγιά παραπλεύρως του οδοστρώματος κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, στην Ξάνθη, στο ύψος της αερογέφυρας του Μαγικού ξέσπασε νωρίς το…
Οι εκτελεστές αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για τον εντοπισμό τους.
Η γυναίκα συνελήφθη και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.
Μιας και έχουμε μπει όλες σε πρόγραμμα σωστής διατροφής για να χάσουμε τα κιλά των διακοπών, είμαστε σίγουρες πως και…
Ρεσιτάλ γέλιου από την Μαρία Καβογιάννη. 
Η απόλυτη... οφθαλμαπάτη, να κυκλοφορείς με τρύπα στο χέρι και να τρελαίνεις τους περαστικούς, φίλους και άγνωστους.
Οι διατροφικές ανάγκες την κοριτσιών και των αγοριών που βρίσκονται στην εφηβεία είναι διαφορετικές.

Η χθεσινή συνάντηση των προέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, προκάλεσε τη σημερινή (07/10/2016) αυστηρή ανακοίνωση της ΕΔΕ, η οποία έθεσε ζήτημα αναρμοδιότητας στους τρεις δικαστικούς να εγείρουν μισθολογικά ζητήματα.

Η ανακοίνωση αυτή οδήγησε στην οργισμένη απάντηση των τριών δικαστών, οι οποίοι επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους ότι «πρώτιστο καθήκον των επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων είναι η διαφύλαξη του κύρους και της ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών, συνάρτηση της οποίας, ως θεσμικό και όχι ως οικονομικό ζήτημα, αποτελεί και το ύψος του μισθολογίου τους, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωσή τους, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα (άρθρ. 88). Συνεπώς, δικαιούνται και υποχρεούνται να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και για το εν λόγω θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!