Το κοκαλάκι της νυχτερίδας και ο Τσίπρας

Κι όμως υπάρχουν ακόμη κυβερνητικά στελέχη που πιστεύουν ότι τις προσεχείς εκλογές θα τις κερδίσει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ξέρετε με ποιο επιχείρημα; Οτι ο Αλ. Τσίπρας (φωτογραφία) είναι... τυχερός, ότι αξιοποιεί αυτές τις συγκυρίες και κυρίως έχει, όπως έλεγε σε ένα πηγαδάκι βουλευτών και δημοσιογράφων ο Πάνος Καμμένος, το... «κοκαλάκι της νυχτερίδας, το οποίο ακόμα δεν τον έχει εγκαταλείψει». Ολοι αυτοί, δηλαδή, που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά πρώτη δύναμη στις εκλογές έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους στην τύχη, στις νυχτερίδες και στα κοκαλάκια τους. Αλλά αν όντως πιστεύουν ότι ο Πρωθυπουργός διαθέτει αυτό το χάρισμα (με τις νυχτερίδες), τότε γιατί δεν κάνει τώρα εκλογές, όπως τόσο επιτακτικά ζητεί ο Κυρ. Μητσοτάκης και η μεγάλη πλειονότητα (σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις) των πολιτών που έχουν... μαρτυρήσει;

Περάστε για ποτάκι στο Μαξίμου

Κάλεσμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν από το Μαξίμου για ένα ποτό απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας, έτσι για να (ξανα)συσφίξουν τις σχέσεις τους οι σύντροφοι, να σταματήσει ο ένας να «καρφώνει» τον άλλον και να περνούν με μεγαλύτερη ευκολία τα νομοσχέδια. Ηταν κάτι σαν έθιμο π.Μ. (προ Μνημονίου) στην αρχή κάθε κοινοβουλευτικής περιόδου οι αρχηγοί των λεγόμενων συστημικών κομμάτων να τραπεζώνουν τους βουλευτές. Αυτό το σύστημα φαίνεται ότι θέλησε να επαναφέρει ο Τσίπρας, αλλά πού λόγος για τραπέζωμα σε ταβέρνα. Αν πήγαινε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε ταβέρνα, θα χρειάζονταν δύο ή τρεις κλούβες των ΜΑΤ για να την προστατεύσει. Στο Μέγαρο Μαξίμου όμως και στους πέριξ χώρους οι κλούβες των ΜΑΤ σταθμεύουν μόνιμα.

Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός

Δεν υπάρχει άλλος πρωθυπουργός από τη Μεταπολίτευση και εντεύθεν που να έχει συναντηθεί τόσες φορές με τον Αρχιεπίσκοπο όσες ο Αλ. Τσίπρας. Γεύματα κατ' ιδίαν, συναντήσεις κάθε μήνα στο Μαξίμου και στην Αρχιεπισκοπή και άλλες ανεπίσημες που δεν γνωρίζουμε. Από τη στιγμή όμως που ο Μακαριότατος ζήτησε επειγόντως να συναντηθεί την Τετάρτη με τον Πρωθυπουργό αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στις μεταξύ τους συνεννοήσεις. Είτε η πολιτική ηγεσία της χώρας άλλα λέει (και υπόσχεται) και άλλα πράττει προς την Εκκλησία είτε ως τώρα δεν υπήρξε καμία συμφωνία ανάμεσά τους. Το γεγονός όμως ότι στη συνάντηση αυτή το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε από νωρίς το απόγευμα ότι θα παρευρίσκεται και ο Νίκος Φίλης πήρε αμέσως άλλη διάσταση. Εκείνο που έμαθα είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θέλει να διευρύνει τις επαφές του. Αυτό που είπε για δημοψήφισμα στις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους δεν το είπε έτσι, στην τύχη. Γιατί μου λένε ότι είχε και μια συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο (στο Τατόι, όταν περίμεναν τα λείψανα των καταδρομέων του Νοράτλας). Ζήτησε να συναντηθεί κατ' ιδίαν μαζί του. Το αίτημά του έγινε αμέσως δεκτό.

Υπόκλιση και ασπασμός

 Οχι, συνάντηση με τον  Πάνο Καμμένο δεν ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος. Γιατί να ζητήσει άλλωστε; Συναντήθηκαν προσφάτως στην Αρχιεπισκοπή, αλλά και προχθές στο Τατόι σε μια «συγκινητική στιγμή» (δυστυχώς δεν υπήρξαν κάμερες να την απαθανατίσουν). Κατά μία εκδοχή ο υπουργός Αμυνας κατευθύνεται προς το μέρος του Αρχιεπισκόπου, υποκλίνεται και του ασπάζεται τη δεξιά. Σε μια άλλη εκδοχή την οποία μεταφέρει ο Αθ. Δαβάκης που ήταν εκεί κοντά ο κ. Καμμένος δεν περιορίστηκε μόνο στον ασπασμό αλλά γονάτισε μπροστά στον Αρχιεπίσκοπο. Ορκίζεται μάλιστα περί τούτου. Ετσι γονυπετής ζήτησε την ευλογία του. Οι συνεργάτες του κ. Καμμένου το διαψεύδουν, υπενθυμίζουν ότι οι σχέσεις Δαβάκη - Καμμένου βρίσκονται στο χειρότερο τους σημείο, αλλά - πώς να το κάνουμε; - ο άλλος ορκίζεται και επικαλείται τα θεία.

Ο... φλύαρος

Σας πληροφορώ, για όσους λένε κακίες ότι ο Κ. Καραμανλής δεν μιλάει, ότι μίλησε δύο φορές και μάλιστα  την ίδια ημέρα. Ηταν στα 42α γενέθλια της ΝΔ, όταν είπε την πρώτη φορά στον Αντ. Σαμαρά που καθόταν δίπλα του ότι «βαρέθηκε να βαράει παλαμάκια». Φαίνεται ότι εκείνη την ημέρα ο πρώην πρωθυπουργός είχε κέφι για κουβέντα και κατευθύνθηκε προς το μέρος του Αδωνη Γεωργιάδη που βρισκόταν μες στην καλή χαρά, αφού οι φωτογράφοι είχαν στρέψει τις κάμερες προς το μέρος του (ίσως επειδή, ως αντιπρόεδρο, δεν τον έβγαλε στην εξέδρα ο Κυρ. Μητσοτάκης). Πάει λοιπόν ο κ. Καραμανλής και στέκεται δίπλα στον έκπληκτο Αδωνη και του λέει (δεύτερη δήλωση): «Ηρθα να ομορφύνω τις φωτογραφίες σου». Ο κ. Γεωργιάδης τον κοίταξε έκπληκτος, δεν ήξερε τι να πει και πέταξε ένα «Πρόεδρε, εγώ όμως αδυνάτισα». Γέλασαν όλοι και ο κ. Καραμανλής επέστρεψε στη σιωπή του.

Οταν η Ολγα συνάντησε τον Γαβριήλ

Συνάντηση την οποία χαρακτηρίζει «τυχαία» είχε η Ολγα Γεροβασίλη (από τις πιστότερες του Αλ. Τσίπρα) με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη που αποχώρησε από την κυβέρνηση καταγγέλλοντάς την. Μαθαίνω ότι ο κ. Σακελλαρίδης βρήκε δουλειά. Ακόμα δεν την ανακοινώνει έως ότου ξεκινήσει. Πάντως δεν έχει σχέση με την πολιτική.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!