Παρέμβαση Κλίντον για να υπογραφεί το Μνημόνιο

Τον Μπιλ Κλίντον «επιστράτευσε» ο Λευκός Οίκος το καλοκαίρι του 2015, ώστε να πειστεί ο Αλέξης Τσίπρας να έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους και να αποφευχθεί το Grexit.

Όπως αποκαλύπτει το Wikileaks, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Ποντέστα επικοινώνησε μέσω email στις 10 Ιουλίου (πέντε ημέρες μετά το δημοψήφισμα και πριν τη δραματική Σύνοδο Κορυφής) με το γραφείο του Αμερικανού πρώην προέδρου, ρωτώντας τον αν μπορεί να μεσολαβήσει στο ζήτημα επίτευξης της ελληνικής συμφωνίας.

​Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου επικοινώνησε μέσω email στις 10 Ιουλίου με το γραφείο του αμερικανού πρώην προέδρου, για το ελληνικό ζήτημαΟ Μπιλ Κλίντον απάντησε θετικά και ρώτησε αν θα πρέπει να υπάρξει πίεση και στην Αγκελα Μέρκελ.

«Είμαι στο τρένο και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. Ο Λευκός Οίκος ρωτά να μάθει εάν ο Μπιλ Κλίντον έχει αρκετή άνεση με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει να πάει σε συμφωνία.

Μπορείτε να τον ρωτήσετε εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Εάν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού αποβιβαστώ από το τρένο και να του εξηγήσω το σκεπτικό και τον στόχο. Ευχαριστώ», έγραφε στο ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τον Μπιλ Κλίντον.

Η απάντηση ήταν η εξής: «Λέει ναι, αλλά χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες από αυτές που έχει τώρα. Η πρώτη του ερώτηση είναι "θα πιέσουμε και την Μέρκελ επίσης;" Τι ώρα θα είσαι διαθέσιμος να μιλήσεις;»
Από τα στοιχεία πάντως, δεν διευκρινίζεται εάν τελικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το επίμαχο έγγραφο:


Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!