Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ! Σκληρές εκφράσεις για Τσίπρα και δικαστές από αντιπολίτευση

Πολιτική θύελλα έχει ξεσηκώσει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Νέα Δημοκρατία θέτει ζήτημα θεσμικής εκτροπής, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός όφειλε να καλέσει τις συνδικαλιστές ενώσεις των δικαστών και όχι τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων, ενώ τονίζει πως οι δηλώσεις των προέδρων μετά τη συνάντηση για τα μισθολογικά εισπράττονται από την κοινωνία ως συναλλαγή.

«Οι δημόσιες τοποθετήσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών, δηλαδή της ηγεσίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, για μισθολογικά θέματα, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, εισπράττονται από την κοινωνία ως συναλλαγή. Εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συζητήσει θέματα που αφορούν στους μισθούς των δικαστών, όφειλε να καλέσει τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις. Όχι την ηγεσία της Δικαιοσύνης, που αποδεχόμενη την εμπλοκή της σε τέτοιου είδους συζητήσεις, έχει τις δικές της ευθύνες για την αρνητική εντύπωση που προκαλείται», αναφέρει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε προς όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές ότι στις ευνομούμενες δημοκρατικές Πολιτείες, η εκτέλεση της αποστολής της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε άλλο γνώμονα ή κριτήριο πέραν  της εφαρμογής των νόμων και μόνον. Οτιδήποτε άλλο αποκτά διάσταση θεσμικής εκτροπής».

«Τελικά, ο κ. πρωθυπουργός δεν τηρεί πια ούτε τα προσχήματα στις καθημερινές παρεμβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης. Η σημερινή συνάντηση με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων "φέρεται" να έγινε για το Ειδικό Μισθολόγιο, χωρίς όμως την παρουσία των Ενώσεων των Δικαστών, ενώ ο Πρόεδρος του ΣτΕ έκανε δηλώσεις για τη ματαίωση της Διάσκεψης του ΣτΕ, αποδεχόμενος ουσιαστικά την επιχείρηση χειραγώγησης» τονίζει ο βουλευτής του ΠAΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Λάβρος ήταν, εξάλλου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι του προκαλούν «θεσμικό τρόμο οι δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αφουγκράζεται την κοινωνία».

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και το Ποτάμι, το οποίο αναρωτήθηκε εάν ο κ. Σακελλαρίου θεωρεί ότι οι δικαστές είναι… δημοσκόποι: «Ο κ. Τσίπρας αφού έλυσε χθες τα προβλήματα της εκπαίδευσης με τον κ. Καμμένο και τους μητροπολίτες, σήμερα λύνει και τα προβλήματα της Δικαιοσύνης. Καλεί λοιπόν την ηγεσία της Δικαιοσύνης και τάζει ότι δεν θα μειώσει τους μισθούς των δικαστών. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, δηλώνει ότι “καθήκον μας ως δικαστών είναι να πιάσουμε το σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας”, λες και οι δικαστές είναι εταιρείες δημοσκοπήσεων κι όχι λειτουργοί που εφαρμόζουν τους νόμους. Χρησιμοποιεί δε τον πρωτοφανή όρο “οι δικαστές μου”. Ελλάς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το σωτήριο έτος 2016, που μοιάζει όλο και περισσότερο με αυταρχικό τριτοκοσμικό καθεστώς».

Δείτε ακόμη:

Λάβρος ο Βενιζέλος κατά Σακελλαρίου: Προκαλούν θεσμικό τρόμο οι δηλώσεις του – Έμεινα άναυδος

«Καμία μείωση στα ειδικά μισθολόγια» είπε ο Τσίπρας στους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων

"ΠΟΛΕΜΟΣ" δικαστών για τη συνάντηση του Τσίπρα με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣτΕ μια μέρα μετά την πρωτοφανή παραίτηση των δυο δικαστών-VIDEO


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας