Καταπέλτης η Μισέλ Ομπάμα κατά του Τραμπ: Κανένας αξιοπρεπής άνθρωπος δεν μιλά έτσι

Έναν παθιασμένο λόγο κατά του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανών μετά τις διαρροές αλλά και τις καταγγελίες εναντίον του για σεξιστική συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση έβγαλε χθες η πρώτη κυρία των ΗΠΑ προκαλώντας αίσθηση στο αμερικανικό κοινό αλλά και ΜΜΕ.

Η Μισέλ Ομπάμα χαρακτήρισε τα σχόλια που φέρεται να έχει κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά των γυναικών «σοκαριστικά» και «υποτιμητικά» και κάτω από «τα βασικά στάνταρτ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

«Εδώ έχουμε ένα πανίσχυρο άτομο που μιλά ανοικτά για συμπεριφορά σεξουαλικού κυνηγού, και πρακτικά υπερηφανεύεται για το ότι φιλά και αρπάζει γυναίκες, μιλά τόσο χυδαία που πολλοί από εμάς ανησυχούμε να ανοίξουμε την τηλεόραση αν βρίσκονται μπροστά τα παιδιά μας» είπε η Μισέλ Ομπάμα σε εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον. 

«Τα ξεδιάντροπα σχόλια για τα σώματά μας, εμάς των γυναικών, η περιφρόνηση για τις φιλοδοξίες και το μυαλό μας, η πεποίθηση πως μπορεί να κάνεις ό,τι θέλεις σε μία γυναίκα, όλα αυτά είναι βάναυσα» είπε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ με τρεμάμενη φωνή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Μισέλ Ομπάμα δεν απευθύνθηκε ποτέ στον Ντόναλντ Τραμπ με το όνομά του, ενώ περιορίστηκε να αναφέρεται σε αυτόν ως «ο υποψήφιος».

«Ξέρω ότι αυτή η προεκλογική καμπάνια δεν έχει να κάνει με την πολιτική. Έχει να κάνει με τη βασική ανθρώπινη αξιοπρέπεια» είπε σε κάποιο σημείο της ομιλίας της η πρώτη κυρία των ΗΠΑ αποκαλύπτοντας ότι την περασμένη Τρίτη είχε συνάντηση με τις γυναίκες που εργάζονται στον Λευκό Οίκο: «Τους είπα ότι αξίζουν να τους φέρονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό», αποκάλυψε. 

Η ομιλία Ομπάμα έρχεται μια ημέρα μετά τη «βροχή» καταγγελιών από γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ, τις οποίες ο υποψήφιος για την προεδρία αρνείται κατηγορηματικά.


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!