Νέα επίθεση εναντίον αμερικανικών πολεμικών πλοίων με πυραύλους από την Υεμένη

Στόχος επίθεσης με πυραύλων, από περιοχή της Υεμένης που ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες Χούτι, έγινε ένα καταδρομικό του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού και δύο ακόμη σκάφη.

Πρόκειται για το τρίτο επεισόδιο αυτού τους είδους, μέσα σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ. Πολλοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον των USS Mason, USS Ponce και USS Nitze, τα οποία πλέουν σε διεθνή ύδατα στην Ερυθρά Θάλασσα, όμως ελήφθησαν αντίμετρα και δεν επλήγη κανένα από τα τρία σκάφη ούτε υπήρξαν απώλειες, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Το νέο επεισόδιο μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω αντίποινα από τις ΗΠΑ. Την Πέμπτη, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους Κρουζ εναντίον τριών παράκτιων ραντάρ σε περιοχές της Υεμένης οι οποίες ελέγχονται από τους σιίτες αντάρτες σε αντίποινα για τις δύο προηγούμενες απόπειρες να πληγεί το καταδρομικό USS Mason με πυραύλους.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ προχώρησαν σε άμεση στρατιωτική δράση εναντίον των Χούτι, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανησυχία για κλιμάκωση του πολέμου στην Υεμένη.

Οι σιίτες αντάρτες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα διέψευσαν ότι ευθύνονται για τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Mason και διεμήνυσαν ότι θα αμυνθούν.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!