Γιάννης Μαντζουράνης: «Τον Νοέμβριο θα έχουμε νέο τηλεοπτικό τοπίο»

Ο νομικός εκπρόσωπος του Δημοσίου στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών έκανε λόγο, επίσης, για σύγκρουση πολιτικής και οικονομικής εξουσίας με εμπλοκή και της Δικαιοσύνης.

Μία από τις χειρότερες ημέρες της ζωής της, έζησε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μια Ταϊλανδή, η οποία ήρθε αντιμέτωπη…
Μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη μέθοδο, προκειμένου να απαλλάξει μία γυναίκα από αφόρητους πόνους στην πλάτη, χρησιμοποίησε ένας γιατρός στην Κίνα, προκαλώντας…
Θαρρείς και έχει παραδοθεί άνευ όρων στις ορέξεις του φονικού τυφώνα Μάθιου, ο οποίος έχει στοιχήσει τη ζωή σε εκατοντάδες…
«Φωτιά» στο διαδίκτυο έχει βάλει ένα βίντεο με τον τίτλο «Μπορείτε να ανάψετε φωτιά με ένα μολύβι;», το οποίο σε…
Τα πόδια μας κακά τα ψέματα είναι το πιο παραμελημένο σημείο στο σώμα μας. Πάντα φροντίζουμε το πρόσωπο, τα μαλλιά…
Δείτε μέσω ενός επικού βίντεο πως θα ήταν το FIFA 17 στην πραγματικότητα
Η πιο διάσημη πρωταγωνίστρια της ιταλικής βιομηχανίας πορνό ζητάει σύνταξη από το ιταλικό δημόσιο.
Το ξεκαρδιστικό έργο του Σάμιουελ Μπόμπρικ, που γνώρισε εκκωφαντική επιτυχία όταν ανέβηκε παλιότερα στο Θέατρο Νέο Ριάλτο σε μετάφραση
«Οι δικαστικές αποφάσεις δεν είναι πάντα αρεστές», τόνισε ο κ. Μαντζουράνης, «αλλά είναι εφαρμοστέες και όλοι πρέπει να συμμορφώνονται με το περιεχόμενό τους, χωρίς “αντάρτικα”».

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημοσίου είπε ότι οι επιχειρηματίες της τηλεόρασης έχουν στα χέρια τους ένα «πυρηνικό όπλο», τα κανάλια τους, που έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, συμπληρώνοντας ότι όλα τα κανάλια οφείλουν να υπηρετούν τον πλουραλισμό και όχι τη μονομέρεια καθώς εκμεταλλεύονται τόσα χρόνια ένα δημόσιο αγαθό, τη στιγμή που επί 27 χρόνια «είχαμε 13 νόμους να νομιμοποιούν την παρανομία».
 
Σχολιάζοντας την απόφαση αναβολής της διάσκεψης του ΣτΕ, ο Ι. Μαντζουράνης σημείωσε ότι το γεγονός δεν είναι ούτε κάτι σπάνιο ούτε παράνομο, όπως παρουσιάζεται σε συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου καθώς και στα κανάλια.
 
Ο δικαστής, σημείωσε ο κ. Μαντζουράνης, οφείλει να λαμβάνει υπόψιν του το κοινό περί Δικαίου αίσθημα. Σχολιάζοντας τέλος, τις δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου για τη στάση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με κατηγορίες περί συναλλαγής, ο Ι. Μαντζουράνης είπε ότι ο κ. Βενιζέλος έχει δύο «καπέλα» ένα του καθηγητή του συνταγματικού δικαίου και ένα του πολιτικού, και χρησιμοποιεί όποτε τον βολεύει είτε το ένα, είτε το άλλο.
 
Για το ζήτημα των εργαζόμενων που θα μείνουν άνεργοι μετά το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών που δεν αδειοδοτήθηκαν, ο κ.Ματζουράνης είχε έτοιμη «λύση». «Θεωρώ σκόπιμο να υπάρξουν συνέργειες για να μην υπάρξουν απολυμένοι εργαζόμενοι, με σωστές συμβάσεις εργασίας όπως προβλέπει ο νέος νόμος, και όχι με μπλοκάκια». Επίσης, δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την προάσπιση των συμφερόντων των εργοδοτών τους. «Δεν θα πρέπει να πέσουν σε αυτή την παγίδα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πρέπει να προστατευθούν και να απορροφηθούν από τα νέα κανάλια», υπογράμμισε ο κ. Μαντζουράνης.
 
Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται σύγκρουση πολιτικής και οικονομικής εξουσίας με εμπλοκή και της Δικαιοσύνης και που επιχειρείται να παρέμβει κάποιος στη Δικαιοσύνη, ωστόσο τώρα για πρώτη φορά άνθρωποι με τόση μεγάλη δύναμη επιτίθενται και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προασπίσουν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα. Όμως η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι ζητούμενο και στο τέλος θα κριθεί ο κάθε δικαστής και το κάθε δικαστήριο». 
 

Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!