Σήμερα η ανακοίνωση του Νόμπελ Ειρήνης-Στα φαβορί οι Έλληνες νησιώτες

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση του νικητή του φετινού Νόμπελ Ειρήνης για το οποίο οι υποψήφιοι υπολογίζονται σε 350. Μεταξύ αυτών και οι «Έλληνες νησιώτες», που βοήθησαν τους πρόσφυγες σώζοντας πολλούς και φροντίζοντας τους στη συνέχεια. Στο πρόσωπο των κατοίκων της Μυτιλήνης, προτάθηκαν η «γιαγιά» Αιμιλία Καμβύση και ο Στρατής Βαλαμιός, μαζί με την ηθοποιό Σούζαν Σάραντον. Όλα τα διεθνή μέσα συγκαταλέγουν στα φαβορί τους Έλληνες νησιώτες. Η ψηφοφορία διεξάγεται υπό απόλυτη μυστικότητα, καθιστώντας πολύ δύσκολο να υπάρξουν προβλέψεις.

 

 

Μεταξύ των άλλων υποψηφίων είναι οι Σύροι διασώστες «λευκά κράνη» που έχουν διασώσει πάνω από 60 χιλιάδες ανθρώπους  και ο Πάπας Φραγκίσκος ενώ στον κατάλογο με τις υποψηφιότητες, εμφανίζονται ακόμα η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Νάντια Μουράντ. Λόγω της επικράτησης του «όχι» στο δημοψήφισμα στην Κολομβία για την ειρήνη με τους αντάρτες του Farc απομακρύνεται η πιθανότητα να λάβει το Νόμπελ ο Πρόεδρος της χώρας που είναι επίσης υποψήφιος.

 

Πρόκειται πάντως για ρεκόρ υποψηφιοτήτων με 228 άτομα και 148 οργανισμούς.

 

Η ανακοίνωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

 

«Την Παρασκευή, όταν θα ανακοινώσουν το Νόμπελ, θα συνεχίσουν τα πέφτουν βόμβες και οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν» είπε ο κ. Βαλάμιος στο Reuters, αναφερόμενος στη Συρία. «Και εγώ δεν θα αισθανθώ ούτε χαρά ούτε λύπη. Ξέρω ότι έκανα αυτό που έπρεπε».

«Φανταστείτε να είστε εκεί και να βλέπετε τα πνιγμένα παιδιά στην παραλία ή να σώζετε έναν πατέρα το παιδί του οποίου πνίγηκε ή ακόμη και ένα βρέφος που έχασε τους γονείς του» είπε στο ειδησεογραφικό δίκτυο ο κ. Βαλαμιός. 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!