Ακέφαλο και πάλι το Μουσείο Μπενάκη

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη, ο διευθυντής του, κ. Ολιβιέ Ντεκότ και η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Mπενάκη αποφάσισαν από κοινού τη λύση της συνεργασίας τους. Εκ μέρους του Μουσείου Μπενάκη, η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής κυρία Αιμιλία Γερουλάνου ευχαριστεί τον κύριο Ντεκότ για τις υπηρεσίες του και του εύχεται ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Ο κ. Ντεκότ επελέγη για την παραπάνω θέση ανάμεσα σε 82 υποψηφίους μετά την αποχώρηση του κ. Αγγελου Δεληβορριά.

Τον περασμένο Ιούλιο, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, ο κ. Ντεκότ είχε παρουσιάσει τα προσεχή σχέδια και τη στρατηγική του, ανάμεσα στα οποία ήταν η διεθνής παρουσία του μουσείου, οι συνεργασίες του με μεγάλα μουσεία του εξωτερικού και με  ελληνικούς οργανισμούς, το νέο μουσείο παιχνιδιών και ο εορτασμός των 200 χρόνων από το 1821.

«Στο Μουσείο Μπενάκη αισθάνομαι τυχερός» είχε χαρακτηριστικά πει ο κ. Ντεκότ. Οι λόγοι παραίτησής του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.



Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!