Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα: Συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα υπέγραψαν σήμερα μία συμφωνία παροχής εγγυήσεων για τη στήριξη επενδύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα εκτελείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για τη στήριξη της απασχόλησης και της καινοτομίας. Είναι ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, έχει χρονικό ορίζοντα πενταετίας και εκτιμάται ότι μπορεί να ενισχύσει περίπου 1.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης σε τραπεζικές χρηματοδοτήσεις. Θα αφορά, πρωτίστως, άνεργους που επιθυμούν να ξεκινήσουν μία επιχειρηματική προσπάθεια. Τα επιτόκια των δανείων θα είναι μικρότερα της αγοράς και οι ανάγκες παροχής εγγυήσεων θα είναι περιορισμένες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

 


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!