Τετραμερής Μέρκελ, Ολάντ, Πούτιν, Ποροσένκο για την ουκρανική κρίση

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα μιλήσουν με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν την Τετάρτη στο Βερολίνο στο περιθώριο της συνάντησης των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνάντησης των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο του Μινσκ που υποτίθεται ότι θα έβαζε ένα τέλος στη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι δεν έχει «πολύ μεγάλες προσδοκίες».

«Αν είμαι αρκετά αισιόδοξος; Ναι, είμαι πολύ αισιόδοξος όσον αφορά το μέλλον της Ουκρανίας, αλλά δυστυχώς όχι τόσο αισιόδοξος όσον αφορά την αυριανή συνάντηση. Όμως θα είμαι πολύ ευτυχής αν διαψευστώ», πρόσθεσε ο Ποροσένκο σε συνέντευξη Τύπου στο Όσλο.

«Η ειρήνη στην Ευρώπη εξαρτάται αποκλειστικά από τον Πούτιν» υποστήριξε ο ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!