Καταγγελία για εξευτελισμό ανήλικων προσφύγων από αστυνομικούς του Α.Τ. Ομόνοιας

Η καταγγελία αυτή από τους γονείς των ανήλικων μεταναστών που φέρονται να διαμένουν στην

«Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26» στα Εξάρχεια αναφέρει, ότι το περιστατικό προχθές το μεσημέρι.

Οι γονείς που κατέθεσαν μήνυση κατήγγειλαν ότι πέντε μετανάστες, ηλικίας από 12 έως 22 ετών, ενώ πήγαιναν να παίξουν σε μία ερασιτεχνική θεατρική παράσταση στην οδό Ασκληπιού και κρατούσαν πλαστικά όπλα-παιχνίδια στα χέρια, που μόλις είχαν αγοράσει από περίπτερο επί της οδού Πατησίων, τους σταμάτησαν άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Άμεσης Δράσης έξω από το Πολυτεχνείο και τους προσήγαγαν προς εξακρίβωση στοιχείων στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Εκεί καταγγέλλουν οι γονείς των παιδιών που πέραν του ότι κρατήθηκαν για τουλάχιστον 7 ώρες, δεν τους άφηναν να επικοινωνήσουν και μάλιστα τους ανάγκασαν να γδυθούν και να περιφέρονται σε κύκλο με κατεβασμένα τα εσώρουχα τους και με υποτιμητικά και σεξουαλικής φύσεως σχόλια σε βάρος τους.

Οι γονείς τελικά υπέβαλαν μηνύσεις στο Αστυνομικό Τμήμα κατά των αστυνομικών και όλοι οι προσαχθέντες ανήλικοι και ενήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!