Ανατροπή στις αποδείξεις – Μπορεί να ισχύσει από φέτος η υποχρέωση για πλαστικό χρήμα

- Μπορεί να ισχύσει υποχρέωση δαπανών με πλαστικό χρήμα από το 2016, δηλώνει ο Τρύφων Αλεξιάδης
- Δεν θα χρειαστούν οι χάρτινες αποδείξεις για τη φορολογική δήλωση ούτε και φέτος
- Ερωτήματα για το τι θα συμβεί τελικά
- Τι απαντά στο newsit.gr ο υπουργός

Πολλά ερωτήματα δημιουργεί η φράση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 σε ό,τι αφορά στις αποδείξεις για το 2016.

Όπως είπε ο υπουργός “αφήνουμε ανοιχτό το εάν από ένα διάστημα και μετά, από 1η Νοεμβρίου, από 1η Δεκεμβρίου θα ισχύσουν και για το 2016 αποδείξεις μέσω πλαστικού χρήματος ή θα πάμε από 1/1/2017”.

Κάπως έτσι ο κ. Αλεξιάδης αν και είπε ότι μένει να φανεί από το τι θα ψηφίσει η Βουλή άφησε να εννοηθεί ότι χωρίς καμία προειδοποίηση οι πολίτες ίσως να υποχρεωθούν να παρουσιάσουν αποδείξεις με δαπάνες που θα γίνουν μέσω πλαστικού χρήματος μέσα στους δυο τελευταίους μήνες του χρόνου!


Ξεκαθάρισε ότι δεν θα χρειαστεί οι φορολογούμενοι να παρουσιάσουν χάρτινες αποδείξεις στην εφορία για το 2016, όμως με τη φράση του για το πλαστικό χρήμα άφησε μια σειρά ερωτημάτων αναπάντητα.
- Τι ποσό αποδείξεων θα πρέπει να παρουσιάσουν οι πολίτες μέσω πλαστικού χρήματος;
- Θα ισχύουν όλες οι αποδείξεις από την αρχή του χρόνου ή μόνο για δαπάνες μετά την 1η Νοεμβρίου ή 1η Δεκεμβρίου;
- Θα εξαρτηθεί από τη συγκέντρωση των αποδείξεων με πλαστικό χρήμα το αφορολόγητο;
- Ποια θα είναι η “ποινή” για όσους δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το ποσό που θα απαιτηθεί;

Ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε, θυμίζοντας μάλιστα παλιότερη δήλωσή στο newsit.gr, ότι το πλαστικό χρήμα θα υπολογίζεται για το αφορολόγητο και θα είναι κλάσμα του συνόλου. Δηλαδή εάν ισχύσει από την 1 Νοεμβρίου θα είναι τα 2/12 των απαιτούμενων αποδείξεων ή εάν ισχύσει από 1η Δεκεμβρίου θα είναι το 1/12. Παράλληλα θα ληφθούν υπόψη όλες οι αποδείξεις που έχει λάβει κανείς με πλαστικό χρήμα από την αρχή του χρόνου.

Πάντως σύμφωνα με εκτιμήσεις η ισχύς της υποχρέωσης για συγκέντρωση αποδείξεων με πλαστικό χρήμα θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

 


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!