Στο Ευρωκοινοβούλιο ελληνικό χρέος και μεταρρυθμίσεις

Τα μέτρα για το χρέος και η κατάσταση στην Ελλάδα θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τρίτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρουσία του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ειδικότερα, στην ατζέντα περιλαμβάνονται η προοπτική μελλοντικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το χρέος, η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Η συζήτηση για την Ελλάδα διεξάγεται ενόψει του κρίσιμου Eurogorοup της 10ης Οκτωβρίου και την προοπτική έγκρισης της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Για αισιοδοξία στο Eurogroup κάνει λόγο η αυστριακή εφημερίδα Kurier. «Στους κύκλους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επικρατεί αισιοδοξία για την έγκυρη εκπλήρωση των 15 προαπαιτούμενων από την πλευρά της Ελλάδας».

Σε ανακοίνωσή της, η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τονίζει ότι ζητά το συντομότερο δυνατό συμφωνία στα μέτρα για το χρέος, τα οποία αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

«Έπειτα από χρόνια κρίσης και βαθιάς ύφεσης, η Ελλάδα αρχίζει και πάλι να ανακάμπτει. Στο πλαίσιο των τριών προγραμμάτων προσαρμογής, οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν σε ευρείες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η ΕΕ οφείλει να στηρίξει. Ωστόσο, η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας παραμένει αβέβαιη και δύσκολη για δεκαετίες. Ως εκ τούτου επείγει η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους. Η Ομάδα των Σοσιαλιστών ζητά το συντομότερο δυνατό συμφωνία στα μέτρα για το χρέος, τα οποία είναι προϋπόθεση για την επιτυχία του τρίτου ελληνικού προγράμματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!