Τηλεοπτικές άδειες: Παραδεκτές από το ΣτΕ οι προσφυγές των καναλιών

Κατά τις ίδιες πηγές, ολοκληρώθηκε πριν λίγο η ψηφοφορία των συμβούλων της Επικρατείας η οποία ήταν αντίθετη με την εισήγηση του Γ. Παπαγεωργίου κρίνοντας τις προσφυγές ως νόμου βάσιμες. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία υπέρ 16- κατά 9.

Έτσι, πλέον οι δικαστικοί λειτουργοί θα προχωρήσουν επί της συνταγματικότητας ή μη του επίμαχου Νόμου. Μάλιστα, πριν την έναρξή της ο εισηγητής φέρεται να επανήλθε επί του ζητήματος του παραδεκτού χωρίς όμως η επανατοποθέτησή του υπέρ του απαραδέκτου να φέρει κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα.

Η διάσκεψη διέκοψε αμέσως μετά την ψηφοφορία και το επόμενο διάστημα αναμένεται ο προσδιορισμός νέα ημερομηνίας προκειμένου να ζητηθούν τα υπόλοιπα ζητήματα.

Εν τω μεταξύ, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, απέρριψαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρεφόντουσαν η μια κατά της άλλης. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί το σκεπτικό των αποφάσεων των ασφαλιστικών μέτρων.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!