Εντοπίστηκε ο αστυνομικός που έριξε το δακρυγόνο στους συνταξιούχους

Μαζί με εκείνον θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ και ο επικεφαλής της διμοιρίας. Οι αστυνομικοί φέρονται να υποστηρίζουν ότι προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια γιατί φοβήθηκαν μήπως με τις ενέργειες τους οι συνταξιούχοι προκαλούσαν ανατροπή της κλούβας και γινόταν κάποιο σοβαρό ατύχημα, ενώ παράλληλα οι εντολές που είχαν ήταν να μην σπάσει ο φραγμός της αστυνομίας.

Βεβαίως, δεν φαίνεται να έλαβαν εντολές από το κέντρο επιχειρήσεων για να προχωρήσουν σε χρήση χημικών, οπότε θα κληθούν να δώσουν τις εξηγήσεις τους έναντι της επιτροπής που συστάθηκε και διερευνά το περιστατικό και της οποίας επικεφαλής είναι υποστράτηγος.

Νωρίτερα, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με το περιστατικό αυτό, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Ηρώδου του Αττικού, στον φραγμό των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ, πριν το Μέγαρο Μαξίμου.

Η χρήση βίας εναντίον των συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τον νόμο Κατρούγκαλου και τις περικοπές στις συντάξεις τους, προκάλεσε όμως και την οργή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα και σύμφωνα με πληροφορίες, αφού πρώτα του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το συμβάν, στη συνέχεια του ζήτησε σε οργισμένο ύφος να μην ξανασυμβεί ένα τέτοιο περιστατικό.

Πράγματι, ακολούθησε η ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία έχει αναλυτικά ως εξής: "Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού".


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!