Στόχος ήταν η Τσατάνη, η 'Ελεύθερη Σκέψη' ή ο Αρχιφύλακας του Α.Τ. Εξαρχείων;

Σχεδόν  ίσες πιθανότητες έχουν τρεις «υποψήφιοι» και συγκεκριμένα, η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη που διαμένει σε διαμέρισμα στο 1ο όροφο της πολυκατοικίας επί της οδού Ιπποκράτους 112, η ιδιοκτησία του βιβλιοπωλείου "Ελεύθερη Σκέψη", που έχει βιβλία με μάλλον ακροδεξιό περιεχόμενο, ανήκει στο φιλικό και πολιτικό περιβάλλον του Άδωνι Γεωργιάδη  και έχει δεχτεί εμπρηστική επίθεση κατά το παρελθόν από αντιεξουσιαστές, αλλά και ο αστυνομικός στο αυτοκίνητο του οποίου μπροστά τοποθετήθηκε η βόμβα, αφού υπηρετεί στο Α.Τ. Εξαρχείων…

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά ειπώθηκαν διαφορετικά πράγματα από τις Αρχές για τις ακριβείς ώρες πάνω στις οποίες έγινε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα και εν τέλει η έκρηξη, όμως μόλις αποκαταστάθηκε η ηρεμία και ελέγχθηκαν με προσοχή όλα οι Αρχές αποφάνθηκαν ότι οι δράστες έδωσαν ακριβέστατα χρονικά όρια και εντός του χρονικού ορίου εξερράγη η βόμβα.

Συγκεκριμένα, το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στην ιστοσελίδα Zougla.gr στις 22:15 και ο άγνωστος άντρας ανέφερε πως η βόμβα θα εκραγεί σε μισή ώρα, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι φάρσα και πως αν δεν κινητοποιηθούν οι Αρχές θα υπάρξουν θύματα και στο δεύτερο τηλεφώνημα έγινε στις 22:20 στην Εφημερίδα των Συντακτών, δίνοντας χρονικό όριο 25 λεπτών.

Τελικά, όντως η βόμβα εξερράγη στις 22:45, άρα ήταν ακριβέστατα τα χρονικά όρια που έδωσαν. Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο προσπαθούσαν ακόμα να απομακρύνουν τον κόσμο από την περιοχή και φώναζαν διαρκώς στους κατοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από παράθυρα.

Η βόμβα τελικά εξερράγη με τους αστυνομικούς μέχρι τελευταίου δευτερολέπτου να προσπαθούν να απομακρύνουν κόσμο και ως εκ θαύματος δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, καθώς μπορεί να θεωρείται σχετικά μικρής ισχύος η βόμβα, ωστόσο σε έναν τόσο στενό δρόμο όσο η Ιπποκράτους με τόσα ψηλά κτίρια και πολυκατοικίες γύρω του, δεν άφηναν πολλά περιθώρια εκτόνωσης του ωστικού κύματος.

Από την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας και προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές στην είσοδο της πολυκατοικίας, στο βιβλιοπωλείο και σε παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα και καταστήματα, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ατόμων. Ειδικά του αυτοκίνητου του αστυνομικού καταστράφηκε ολοσχερώς.  Ο αυτοσχέδιος, προφανώς ωρολογιακός, εκρηκτικός μηχανισμός, ήταν τοποθετημένος μέσα σε μία πλαστική σακούλα, μπροστά από το σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός Αρχιφύλακα του Α.Τ. Εξαρχείων και στο πεζοδρόμιο.

Η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη, για την οποία η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε διατάξει πειθαρχική έρευνα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου, κάλεσε τον δικηγόρο της, ο οποίος προέβη μάλιστα και σε δηλώσεις, θεωρώντας βέβαιο ότι εκείνη ήταν ο στόχος των βομβιστών.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της εισαγγελέως, Θέμης Σοφός δήλωσε ότι η έκρηξη έγινε στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως και ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα. Ο κ. Σοφός πρόσθεσε επίσης, ότι η εισαγγελέας Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία είχε μειώσει τη φρούρηση της.

Ο δικηγόρος της εισαγγελέως, Γεωργίας Τσατάνη, Θέμης Σοφός, επανήλθε, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη: «Εγώ θεωρώ ότι ήταν στοχευμένη η κυρία εισαγγελέας, η κα. Γεωργία Τσατάνη, γιατί αν θα δείτε το σημείο της έκρηξης, αυτό στόχευε ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η ίδια, στον πρώτο όροφο, στην πρόσοψη επί της οδού Ιπποκράτους».

«Δεν θέλει ούτε καν έμπειρο μάτι για να καταλάβει κανείς ότι στόχος ήταν η Γεωργία Τσατάνη. Αν θα δείτε την είσοδο της πολυκατοικίας, τα γύρω αυτοκίνητα και τα διαμερίσματα στον πρώτο όροφο, στο κέντρο της οποίας στην πρόσοψη της οδού Ιπποκράτους, βρίσκεται το σπίτι της κ.Τσατάνη, θα καταλάβετε ότι στόχος ήταν εκεί», πρόσθεσε ο κ. Σοφός.

Στο ερώτημα για το αν υπήρχαν προειδοποιητικές απειλές προς την εισαγγελέα, ο δικηγόρος απάντησε: «Η κ. εισαγγελέας είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τις σοβαρές ενδείξεις που είχε για την επίθεση σε βάρος της και είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να διαχειριστεί η φύλαξη, που επί έξι έτη είχε στο πλευρό της από δύο αστυνομικούς και ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις πρόσφατες αλλαγές στην Υπηρεσία Φύλαξης Υψηλών Προσώπων (VIP) η αρμόδια επιτροπή στις 20 Σεπτεμβρίου αφαίρεσε τους αστυνομικούς που είχε στην φύλαξη της εισαγγελέως, αφού έκρινε ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι για την παραμονή τους, που αποτελείτο από δύο αστυνομικούς και ένα αυτοκίνητο συνοδείας.

Πλέον και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε να επιστραφεί ο ίδιος αριθμός αστυνομικών στην φύλαξη της κ. Τσατάνη τουλάχιστον έως ότου υπάρξει ανάληψη ευθύνης και προκήρυξη που αναφέρει ποιος ήταν ο στόχος τους και εάν όντως ήταν εκείνη τότε σαφώς και θα παραμείνουν και ενδεχομένως να ενισχυθούν, εάν όμως δεν είναι τότε θα ισχύσει η πρότερη απόφαση και θα αφαιρεθούν εκ νέου.

Από την άλλη πλευρά, το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο με το ακροδεξιό περιεχόμενο φέρεται να ανήκει στην εταιρεία «Ψιακή Χρυσάνθη και ΣΙΑ Ε.Ε.», για την οποία σε δημοσίευμά της τον Μάιο του 2014, η ιστοσελίδα Newsbomb.gr, ανέφερε ότι ανατέθηκε η μελέτη για την οικονομική απόδοση των νοσοκομείων, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο πατέρας της ιδιοκτήτριας Βλαδίμηρος Ψιακής είχε από το παρελθόν στενές πολιτικές σχέσεις με τον σημερινό αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη. Μάλιστα, με τον Μάκη Βορίδη φέρεται να ήταν μαζί στο "Ελληνικό Μέτωπο" και αργότερα να είχε σχέσεις με το "ΛΑ.Ο.Σ." του Γιώργου Καρατζαφέρη, ενώ στο παρελθόν έχει γίνει και στόχος εμπρηστικής επίθεσης από αντιεξουσιαστές.

Για την περίπτωση του αυτοκινήτου μπροστά στο οποίο τοποθετήθηκε η σακούλα με την βόμβα, αυτό ανήκει σε Αρχιφύλακα του Α.Τ. Εξαρχείων, το οποίο μπορεί να είναι απλά σύμπτωση, ωστόσο για το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα και τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε αυτό, ειδικά τον τελευταίο καιρό, οι αντιεξουσιαστές μέσω γνωστής ιστοσελίδας του χώρου, τους κατηγορούν ότι έχουν σχέσεις με τους ναρκέμπορους που λυμαίνονται την περιοχή, κάτι που βεβαίως δεν έχει αποδειχθεί αλλά δεν παύει οι αντιεξουσιαστές να έχουν στοχοποιήσει τους αστυνομικούς γενικότερα και ειδικότερα εκείνους που υπηρετούν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, με αναρίθμητες αναφορές και εμπρηστικές επιθέσεις σε βάρος του τμήματος.

Μέχρι στιγμής από την Αντιτρομοκρατική δεν γνωρίζουν ποιος από τους τρεις ήταν ο στόχος, αν ήταν συνδυασμός ή όχι, με τις πιθανότητες όμως  να ήταν η εισαγγελέας να είναι μάλλον περισσότερες και σίγουρα οι αστυνομικοί θα αναμένουν την ανάληψη ευθύνης, όχι μόνο για να μάθουν τον στόχο αλλά και για να μάθουν την τρομοκρατική οργάνωση που ευθύνεται γι αυτό, αν και συλλέγει αρκετές πιθανότητες να είναι ένα νέο χτύπημα με συγκεκριμένο συμβολισμό και από ήδη γνωστή οργάνωση.

Περισσότερη αίσθηση γι αυτό αναμένεται να έχουν στην Αντιτρομοκρατική, μόλις ολοκληρωθεί και η ανάλυση της συνδεσμολογίας και του εκρηκτικού που χρησιμοποιήθηκε από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., κάτι που συνήθως προδίδει και την «ταυτότητα» της οργάνωσης.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!