Εισαγγελέας παρενέβη για τις αντιδράσεις γονέων για τα προσφυγόπουλα στη Βόλβη

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η άρνηση γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, στην κοινότητα Προφήτη του δήμου Βόλβης, καθώς αντιδρούν στην ένταξη προσφυγόπουλων στο σχολείο.

 

Ο εισαγγελέας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν τελούνται αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά και μία σειρά από άλλες πράξεις, όπως τυχόν εξαναγκασμός σε παράλειψη παρακολούθησης διδασκαλίας σε σχολείο.

 

Είχε προηγηθεί αναφορά από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, Παναγιώτη Ανανιάδη σχετικά με την απόφαση της επιτροπής γονέων του δημοτικού σχολείου Προφήτη να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ως διαμαρτυρία για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στην ίδια σχολική μονάδα. Οι γονείς πρότειναν να  χρησιμοποιηθούν ανενεργά σχολικά κτίρια για τα μαθήματα των προσφυγόπουλων. 

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας, θα διερευνηθεί εάν οι αντιδρώντες με δημόσιο τρόπο προτρέπουν σε πράξη που μπορεί να προκαλέσει μίσος κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, εθνική καταγωγή και κατά τρόπο που ενέχει απειλή για την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα άλλου ή εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη. 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!