Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Ζητάμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη μαθητών και γονιών. Όχι στα μαθητοδικεία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τον Σεπτέμβρη του 2015, η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής, βασιζόμενη σε έγγραφο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, έστειλε στον ανακριτή 13χρονα παιδιά.  Το «έγκλημα» που διέπραξαν ήταν να οργανώσουν τον αγώνα για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, για ένα καλύτερο σχολείο.  Οι γονείς τους, παράλληλα, κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανήλικων.
Στις 27 Οκτώβρη 2016, το μαθητοδικείο πραγματοποιείται παρά την κατάργηση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου! 
Αποκαλύπτεται, για άλλη μία φορά, η ευθύνη και η υποκρισία της κυβέρνησης που σέρνει  στα δικαστήρια μαθητές 1 χρόνο μετά το «έγκλημά τους», ρίχνει χημικά στους παππούδες τους και την ίδια στιγμή αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής 3 χρόνια μετά.
Είναι ξεκάθαρο πως ο οργανωμένος αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο είναι αυτό που ενοχλεί.  Οι μαθητές διώκονται για να τρομοκρατηθούν, να μην παλεύουν, για να σκύβουν το κεφάλι απογοητευμένοι και φοβισμένοι μπροστά στην αδικία, να είναι υπάκουοι και εύκολα χειραγωγήσιμοι.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ώρα που βάζει όλο και περισσότερα εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών και προσαρμόζει ακόμη περισσότερο την εκπαίδευση στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου — κάτι  που αποτυπώνεται και στο πρόσφατο πόρισμα του «εθνικού διαλόγου για την Παιδεία»— φτάνει μέχρι το σημείο της τρομοκράτησης των μαθητών και της ποινικοποίησης των αγώνων τους, ώστε να μη βρίσκει εμπόδια στο δρόμο της.
Ο αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη κοινωνία μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες,  είναι στοιχείο κοινωνικοποίησης της νέας γενιάς και διαπαιδαγώγησής της σε αξίες και ιδανικά που το σχολείο οφείλει να προάγει.  Για μας, αξίες όπως:  Αλληλεγγύη — αλληλοσεβασμός — κοινοί αγώνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, είναι στάση ζωής.  Δεν είναι δυνατόν να ασκείται τρομοκρατία, δεν είναι δυνατόν τα σχολεία να λειτουργούν με την εποπτεία εισαγγελέων.
Ως γονείς, έχουμε την υποχρέωση να συνεργαζόμαστε με τα παιδιά μας και να σεβόμαστε τις συλλογικές αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα από τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανά τους.
Ως γονείς, έχουμε την απαίτηση να κάνουν το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί για να διαμορφώσουμε πάνω από όλα ελεύθερους αυριανούς πολίτες που δεν θα φοβούνται να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς και τους μαθητές που διώκονται, και δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό τους.
·         Ζητάμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη μαθητών και γονιών
·         Να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο
·         Δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στην ανάμειξη της εισαγγελίας, των δικαστών και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση
·         Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων
Γρ. Τύπου
Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων
Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας,
Οκτώβρης  2016


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!