Κυρ. Μητσοτάκης: Αυταρχική κυβέρνηση με μόνο μέλημα την εξουσία με κάθε κόστος

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, λίγο πριν τη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Έκανε λόγο για μια αυταρχική κυβέρνηση, με μόνο μέλημα την  παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος.

Η χώρα μας βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, με ακραίες μεθόδους από την κυβέρνηση, που προσβάλλουν το κράτος δικαίου, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για απαράδεκτες μεθοδεύσεις με σκοπό την άσκηση πίεσης σε δικαστές εν όψει της διασκεψης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Όπως είπε, αυτές οι μεθοδεύσεις παραπέμπουν σε κράτος ανομίας και όχι σε κράτος δικαίου.

Αναφερόμενος στην τροπολογία του Νίκου Παππά που προέβλεπε μεταξύ άλλων το κλείσιμο των καναλιών που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια μετά το πέρας πέντε εργάσιμων ημερών από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, τη χαρακτήρισε πραξικοπηματική και κάλεσε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί -όπως είπε χαρακτηριστικά- να την επαναφέρει.

Το μαύρο στην πολυφωνία και την ενημέρωση δεν θα περάσει, διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε να επιστραφούν στο ΕΣΡ οι συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του. Στο θέμα της συγκρότησης του Σώματος, υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για καμία συναίνεση. 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!