Γιατί αποχώρησε ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη: Το βελούδινο διαζύγιο -Η επόμενη μέρα

Με μία λιτή ανακοίνωση το Μουσείο Μπενάκη γνωστοποίησε την αποχώρηση του Ολιβιέ Ντεκότ από τη διεύθυνση του Μουσείου. 

Το «διαζύγιο» με τον Γάλλο μάνατζερ προέκυψε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σε σύμφωνο και από τις δύο πλευρές κλίμα, λόγω διαφωνίας στη στρατηγική, όπως τονίστηκε σε επικοινωνία του iefimerida.gr με το Μουσείο Μπενάκη.

Παράλληλα σημειώθηκε ότι «κάθε άνθρωπος έχει τη δικιά του οπτική» και όσον αφορά στις σχέσεις του Ντεκότ με το Μουσείο, προέκυψε διάσταση απόψεων, μικρή μεν, τόση όμως ώστε να τον οδηγήσει σε ένα βολούδινο διαζύγιο και τελικά στην έξοδο. 

Ο Ολιβιέ Ντεκότ, ήδη μάζεψε τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο, ευχαρίστησε και χαιρέτησε εγκάρδια το προσωπικό και έφυγε. 

Η επόμενη μέρα 
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επόμενη μέρα του Μουσείου. 
Πλέον, υπάρχει η εμπειρία για την επιλογή, ωστόσο δεν υπάρχει ο χρόνος για χρονοτριβές. 

Ο Ντεκότ διαδέχτηκε τον επί χρόνια διευθυντή του Μουσείου, Άγγελο Δεληβορια. 

Ο Ολιβιέ Ντεκότ, πρώην διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας είχε επιλεγεί για την διεύθυνση, μετά από διαγωνισμό και τοποθετήθηκε στην θέση αυτή τον Μάρτιο του 2016.

Το μουσείο, έχει ήδη στα συρτάρια του τουλάχιστον 80 βιογραφικά με υποψηφιότητες ελληνων και ξένων, επίδοξων για τη θέση. 
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Η ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη ήταν η εξής: 
«O Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κύριος Olivier Descotes και η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Mπενάκη αποφάσισαν από κοινού τη λύση της συνεργασίας τους.

Εκ μέρους του Μουσείου Μπενάκη, η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής κυρία Αιμιλία Γερουλάνου θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κύριο Descotes για τις υπηρεσίες του και να του ευχηθεί ό,τι καλύτερο για το μέλλον» ενημερώνει το Μπενάκη.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!