Αποκαλύψεις Λεβέντη! Οι πρόωρες εκλογές κι οι συναντήσεις με Τσίπρα - Μητσοτάκη

Στους τρεις δρόμους που έχει μπροστά του η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή "τώρα ό, τι συμβαίνει", στο Etv, ο Βασίλης Λεβέντης μίλησε για όλα. Φυσικά η συζήτηση επικεντρώθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, με τον κ. Λεβέντη να εκφράζει την άποψη πως θα γίνουν εκλογές και μάλιστα σύντομα.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως "αυτή τη στιγμή τρεις δρόμοι υπάρχουν για τον πρωθυπουργό" και τους ανέλυσε στη συνέχεια:

- Πρώτον: Εκλογές άμεσα.

- Δεύτερον: Γολγοθάς κι όπου τον βγάλει (σ.σ. τονίζοντας πως είναι δύσκολο να εξαντληθεί η τετραετία).

- Τρίτον: Οικουμενική κυβέρνηση - "Η κυβέρνηση θα το ήθελε. Η αντιπολίτευση όχι. Ο Μητσοτάκης δε θέλει εκλογές. Προτιμά να καταρρεύσει ο Τσίπρας. Η οικουμενική θα φτιάξει ένα πεδίο που θα ευνοεί τις αγορές και τους επενδυτές, αφού θα αλλάξει το κλίμα. Ο Μητσοτάκης λέει θα κόψω τον ΕΝΦΙΑ, θα μειώσω φόρους. Πως θα τα κάνεις αυτά χωρίς επενδύσεις; Αμφισβητώ γενικά τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε: "Τον συμφέρει (σ.σ. τον Τσίπρα) να πάει σε εκλογές, να πει έλα εδώ κύριε Μητσοτάκη. Εγώ πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα έκανε κι αύριο το πρωί οικουμενική. Από τότε που εισηγήθηκε την απλή αναλογική, κατάλαβε πως με 153 είναι δύσκολο να κυβερνήσεις σε αυτή τη φάση στην Ελλάδα".

Το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα που δεν έγινε στην Αμερική

Στη συνέχεια ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε και στις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει πως συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό τις προηγούμενες ημέρες, κατά την κοινή τους παρουσία στις ΗΠΑ.

Τόνισε συγκεκριμένα πως ο πρωθυπουργός έμενε πολύ κοντά του και ένας φίλος τον ρώτησε αν θέλει να κάνει ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα. Τόνισε, μάλιστα, πως ο πρωθυπουργός εμφανίζονταν πρόθυμος, ωστόσο "κι εγώ θα ήθελα αλλά δεν καταλάβαινα τι μπορούσαμε να πούμε εκεί που δεν θα μπορούσαμε κι εδώ αύριο το πρωί".

Συνάντηση με Μητσοτάκη για να "σπάσει ο πάγος"

Τέλος, ο Βασίλης Λεβέντης αποκάλυψε πως θα έχει τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να "σπάσει ο πάγος", όπως χαρακτηριστικά είπε, αφού ο ίδιος θεώρησε πως ο κ. Μητσοτάκης τον αδίκησε με την υπόθεση της απλής αναλογικής και οι σχέσεις τους έμειναν στάσιμες.


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!