Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη... της Ειρήνης Μήτσιου

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ !

Αυτές τις μέρες ένταση επικράτησε στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης όταν τα κυβερνητικά ΜΑΤ απαγόρευσαν σε αλληλέγγυους πολίτες να εμποδίσουν πλειστηριασμούς κατοικιών και συνέλαβαν έναν διαδηλωτή! «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ήταν το σύνθημα στις δράσεις διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών στις οποίες όταν ήταν στην αντιπολίτευση συμμετείχε κι ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως τώρα που είναι κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων με την προστασία των ‘αριστερών’ ΜΑΤ!
Ο Κουρουμπλής καθησυχάζει τους πολίτες ότι δεν θα γίνει καμία κατάσχεση, αλλά την ίδια στιγμή εκδικάζονται υποθέσεις ‘κόκκινων δανείων’. Η ηγεσία έχει απομακρυνθεί από το κίνημα προδίδοντας μία-μία τις καταστατικές αρχές. Να δούμε μέχρι πού θα πάει αυτό. Οι κινήσεις πολιτών ζητούν τουλάχιστον την εξαίρεση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και την απαλλαγή των ιδιοκτητών που βιώνουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, αντιπροτείνοντας τη δυνατότητα ελαστικής και σταδιακής εξαγοράς του χρέους από τον οφειλέτη ιδιοκτήτη χωρίς ξεπουλήματα σε τρίτα πρόσωπα. Αυτά που έβρισκε λογικά κάποτε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα δεν τα εφαρμόζει καταφεύγοντας σε νομική και αστυνομική καταστολή των μικροϊδιοκτητών και των λαϊκών νοικοκυριών! Επειδή έτσι θέλει το κεφάλαιο και τα κοράκια του συστήματος ώστε ν’ αγοράσουν για ψίχουλα τα κατασχεμένα ακίνητα των υπερχρεωμένων πολιτών, για να υπεραυξήσουν την περιουσία τους ανέξοδα!
Κανονικά έπρεπε να δικάζονται αυτοί που εξαπάτησαν μαζικά τους Έλληνες πολίτες και τους υπερχρέωσαν για αγορές ακινήτων με επαχθείς όρους, και όχι αυτοί που εξαπατήθηκαν από τις διαφημιστικές καμπάνιες των τραπεζιτών. Ένοχος είναι αυτός που εξαπατά, και όχι αυτός που εξαπατάται!
Τουλάχιστον για τα προσχήματα η κυβέρνηση οφείλει με νόμο να προστατέψει απόλυτα την πρώτη κατοικία και να την απαλλάξει εντελώς από κατασχέσεις/πλειστηριασμούς και ΕΝΦΙΑ! Έτσι θα αναιρέσει το κακό που έκανε στα ‘κόκκινα δάνεια’ με το νόμο που ψήφισε τον Δεκέμβρη του 2015 απελευθερώνοντας τους πλειστηριασμούς.
Μέχρι τώρα, όχι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αποχή των δικηγόρων ανέβαλε τους μαζικούς πλειστηριασμούς, που τώρα πάλι τους φρενάρει η απεργία των συμβολαιογράφων!
Ειρήνη Μήτσιου, πρώην Συντονίστρια Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!