Πούτιν: Απαράδεκτες οι μονομερείς κυρώσεις στην ενέργεια

Ο Πούτιν δήλωσε ότι «πρέπει να σταθεροποιηθεί η εξόρυξη πετρελαίου».

Ούτε «θηλυκή γάτα» δεν ξέφευγε από τον πρώην πλανητάρχη...
Ο άνδρας χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη.
Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/10/2016) στην Εθνική…
Αίσθηση στο χώρο της τηλεοπτικής αγοράς προκαλεί σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», το οποίο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, το νέο…
Η Jennifer Lopez μας έχει συνηθίζει σε sexy πόζες. 
Χείρα βοηθείας στον εντοπισμό ενός εξαφανισμένου παιδιού στην Ελλάδα επιδιώκει να δώσει το Facebook μέσω της συνεργασίας που ανακοίνωσε με…
Φοβάται ακόμη και για καρκίνο στον εγκέφαλο
Η προεφηβική του ηλικία δεν ήταν και η καλύτερη, αφού ακόμα έχει αφήσει τα σημάδια της. 

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τις «μονομερείς κυρώσεις», στο χώρο της ενέργειας, ενώ υπογράμμισε ότι η Μόσχα εξετάζει μαζί με την Τουρκία την υπόθεση του αγωγού «Turkish Stream».

O Πούτιν μίλησε στην 24η Σύνοδο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας (WEC) στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ακολούθησε η ομιλία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπογράμμισε ότι το τουρκικό ενδιαφέρον για τη Συρία και το Ιράκ οφείλεται μεταξύ άλλων στην παρουσία «τρομοκρατικών» οργανώσεων στις χώρες αυτές που βάλλουν εναντίον της Τουρκίας.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι «πρέπει να σταθεροποιηθεί η εξόρυξη πετρελαίου. Είμαστε υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και του δίκαιου ανταγωνισμού. Είναι απαράδεκτες οι μονομερείς κυρώσεις οι οποίες έχουν γίνει μόδα το τελευταίο διάστημα» και υπογράμμισε ότι «οι εξελίξεις αυτές δεν συμβάλουν στη σταθερότητα στην παγκόσμια οικονομία».

«Εμείς πραγματοποιούμε επενδύσεις για νέες πηγές ενέργειας» είπε ο Πούτιν. Τονίζοντας ότι «εμείς παρέχουμε εδώ και πενήντα χρόνια την ενέργεια στην Ευρώπη», πρόσθεσε πως πως «μαζί με τον Ερντογάν και τους άλλους συνεργάτες μας εξετάζουμε το θέμα του Turkish Stream και θέλουμε να πραγματοποιηθεί».

Ο Ερντογάν έθεσε θέμα ασφάλειας των πηγών ενέργειας, πράγμα μάλιστα στο οποίο στήριξε και το τουρκικό ενδιαφέρον προς τη Συρία και το Ιράκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε «ελάτε να καταβάλουμε κοινές προσπάθειες για να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη Συρία και να φτάνει δίχως κανέναν περιορισμό η ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. Ελάτε να καταβάλουμε κοινές προσπάθειες για να λυτρωθεί η Μουσούλη από την απειλή του ISIS».

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της Άγκυρας προς τη Συρία και το Ιράκ είπε πως «ένας από τους λόγους του ενδιαφέροντός μας είναι το γεγονός ότι από τις περιοχές αυτές, τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS και το ΡΚΚ βάλλουν εναντίον της χώρας μας. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στο εσωτερικό της χώρας μας και πιστεύω ότι έχουμε το ίδιο δικαίωμα στη Συρία και το Ιράκ, αφού από εκεί πηγάζει η τρομοκρατία που στοχεύει τη χώρα μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «η ασφάλεια των πηγών ενέργειας στην περιοχή εξαρτάται από το αν θα καθαριστεί αυτή από τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε στις 15 Ιουλίου του τρέχοντος έτους στη χώρα του τονίζοντας ότι «επρόκειτο μια απόπειρα εναντίον του έθνους μας, της δημοκρατίας και την ανεξαρτησίας μας».


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!