Ημερίδα Ενημέρωσης και Δωρεάν Μαστογραφίες από τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου


14/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα Ενημέρωσης και Δωρεάν Μαστογραφίες
από τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης για τον καρκίνο του Μαστού, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συνεχίζοντας τη μεγάλη εκστρατεία για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα πρόληψης, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις και ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Διεύθυνση Πολιτισμού & Αθλητισμού και η Διεύθυνση Παιδείας & Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης.
Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας είναι ο Χειρουργός Μαστού κ. Θεόδωρος Κοντούλης που θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα "10 μύθοι στον Καρκίνο του Μαστού", η Ψυχολόγος του Συλλόγου Άλμα Ζωής Θεσ/νικης κ. Εύη Καλουτά που θα αναφερθεί στην πρόληψη της νόσου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Άλμα Ζωής Θεσ/νικης Κυριακούλα Δερεκενάρη, η οποία θα μοιραστεί με το κοινό την προσωπική της εμπειρία και τη μάχη της ενάντια στον καρκίνο του Μαστού.
«Σήμερα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, ο Δήμος μας προσπαθεί μέσα από μια ενδιαφέρουσα σειρά ιατρικών εκδηλώσεων να εξαλείψει συναισθήματα όπως η άγνοια, ο φόβος και η προκατάληψη, αναδεικνύοντας και προτάσσοντας ως νέο τρόπο ζωής, την ενημέρωση, την πρόληψη, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συμμετοχή σε θέματα και προβλήματα υγείας που εάν διαγνωσθούν εγκαίρως σώζουν ζωές» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα προσφερθούν στο κοινό Δωρεάν Μαστογραφίες, προσφορά των Χορηγών. Η διάθεση των Μαστογραφιών θα γίνει με κλήρωση, με προτεραιότητα σε ανασφάλιστες, άνεργες γυναίκες και δικαιούχους πρόνοιας.
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!