Πέθανε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης

Τα ανάκτορα δεν ανέφεραν την αιτία του θανάτου του. Ήταν 88 ετών.

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Πραγιούτ Τσαν-Ότσα ακύρωσε την προγραμματισμένη περιοδεία του στην επαρχία Τσονμπούρι και συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο Μάχα Βατζιραλόνγκορν, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τη Γερμανία όπου βρισκόταν.

"Η μεγαλειότητά του πέθανε ειρηνικά στο Νοσοκομείο Σιριράτζ", ανέφερε το παλάτι, προσθέτοντας πως απεβίωσε στις 15:52 τοπική ώρα (8:52 ώρα Γκρίνουιτς).

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι ντυμένοι στα ροζ –το χρώμα του βασιλιά– είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο Σιριράι της Μπανγκόκ για να προσευχηθούν για την υγεία του Μπουμίμπολ.

Ο γιος και διάδοχός του, ο 63χρονος πρίγκιπας διάδοχος Μάχα Βατζιραλονγκόρν, αναμένεται να γίνει ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης.

Το καλοκαίρι ένας άνδρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών και μια γυναίκα σε κάθειρξη 28 ετών επειδή είχαν αναρτήσει στο Facebook μηνύματα που θεωρήθηκαν προσβλητικά για τη βασιλική οικογένεια.

Παράλληλα, τον περασμένο Δεκέμβριο όταν η αγαπημένη του σκυλίτσα είχε πεθάνει είχε επιβάλει εθνικό πένθος, αναγκάζοντας τους πολίτες της χώρας να κλαίνε δημόσια για την απώλεια του βασιλιά.

(Με πληροφορίες από todayonline, ΑΠΕ)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!