«Βόμβες» Στουρνάρα για Βαρουφάκη: Πήγε στην ΕΚΤ και τους είπε: «Είμαι υπουργός χρεοκοπημένης χώρας»

«Βόμβες» κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Στουρνάρας απαντώντας σε έντονο ύφος σε ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου, γιατί δεν παρενέβη για την εκροή κεφαλαίων έδειξε ευθέως τον Γιάννη Βαρουφάκη. Οπως είπε εξαιτίας του η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 4 Φεβρουαρίου σταμάτησε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα.

Ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι ο κ. Βαρουφάκης πήγε στο διοικητικό συμβούλιο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και τους είπε ότι είναι υπουργός οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας. «Τους είπε <μην τον λαμβάνετε υπόψιν σας>» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας όταν έμαθε τα όσα είπε ο Βαρουφάκης. Οπως μάλιστα αποκάλυψε του απάντησαν «δεν μπορούμε να μην τον λάβουμε υπόψιν είναι υπουργός οικονομικών». Τέλος, ο κ. Στουρνάρας είπε πως ο κ. Βαρουφακης τους έπεισε ότι με αυτόν υπουργό οικονομικών δεν υπάρχει επιστροφή.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η αναφορά Στουρνάρα ότι έστελνε επιστολές στην κυβέρνηση για τον Βαρουφάκη. «Τι άλλο να έκανα; Επαιρνα τηλέφωνο και τους έλεγα: <Μαζέψτε τον!>»

Εκαναν «φτερά» 900 εκατ.ευρώ λόγω δημοψηφίσματος

Ο Γιάννης Στουρνάρας αποκάλυψε ότι σχεδόν 1 δισ. Ευρώ από τις τράπεζες, λόγω δημοψηφίσματος.

«900.000.000 έφυγαν από τα ATM τις τρεις μέρες μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος που οι τράπεζες ήταν κλειστές. Μετά αναγκαστήκαμε να ενεργοποιήσουμε τα capital controls» είπε και ακολούθησε ο διάλογος με τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη.

Δεν μιλούσα με Βαρουφάκη, τι να πεις μαζί του...

  • Βορίδης: Καλά, με τον υπουργό οικονομικών τι λέγατε όλο αυτό το διάστημα ;
  • Στουρνάρας : Μιλούσα με τον Δραγασάκη και τον Τσακαλώτο και ουδέποτε διακόπηκε αυτή η επικοινωνία. Με εμένα έδειχναν κατανόηση.
  • Βορίδης: Με τον Βαρουφάκη δεν μιλούσατε;
  • Στουρνάρας: Με τον Βαρουφάκη δεν μιλούσα . Τι να πεις μαζί του...;
  • Βορίδης: Και μετά ;
  • Στουρνάρας : Και μετά έγινε το σωστό .
  • Βορίδης: Δηλαδή το «όχι», «ναι»

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!