Εγκρίθηκε το ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό έγγραφο για τους μετανάστες

Η ιδέα για το ταξιδιωτικό έγγραφο είχε διατυπωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγκρίθηκε την ίδια μέρα από το Συμβούλιο της Ε.Ε.

«Χαιρετίζω τη σημερινή υιοθέτηση από το Συμβούλιο, της πρότασης της Επιτροπής για τη δημιουργία ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού εγγράφου με το οποίο θα διευκολυνθεί η επιστροφή υπηκόων τρίτων χωρών που βρίσκονται παράτυπα στην ΕΕ. Η διασφάλιση της επιστροφής των παράτυπων μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου, παραμονής ή διαμονής στην ΕΕ και η μείωση των κινήτρων της παράτυπης μετανάστευσης αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την σωστή λειτουργία της μεταναστευτικής μας πολιτικής και σημαντικούς στόχους της ευρωπαϊκής ατζέντας για τη μετανάστευση» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

Και συνέχισε: «Οι προσπάθειές μας για την προστασία όσων έχουν ανάγκη πρέπει να συμβαδίζουν με τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής και αξιόπιστης πολιτικής για την επιστροφή των παράτυπων μεταναστών, με απόλυτο σεβασμό τους διεθνούς δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων όσων επιστρέφουν, συμπεριλαμβανομένης της αρχής της μη επαναπροώθησης».

«Η απουσία έγκυρων ταξιδιωτικών εγγράφων, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα κύρια εμπόδια για την επιτυχή πραγματοποίηση των επιστροφών. Με το νέο ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό έγγραφο που εγκρίθηκε σήμερα, δημιουργούμε μια ενιαία ευρωπαϊκή φόρμα με πιο ισχυρά χαρακτηριστικά ασφάλειας, που μπορούν να διευκολύνουν την αποδοχή αυτού του εγγράφου από τρίτες χώρες» κατέληξε ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Ε.Ε.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!