Ξεκάθαρη η Μέι: Η Σκωτία δεν έχει δικαίωμα βέτο στη διαδικασία του Brexit -«Οχι» σε νέο δημοψήφισμα

Η Τερέζα Μέι διαβεβαίωσε ότι η Σκοτία θα εμπλακεί στη διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Παράλληλα όμως η πρωθυπουργός της χώρας ξεκαθάρισε ότι η σκοτσέζικη κυβέρνηση δεν θα έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο στις διαπραγματεύσεις, ενώ κατέστησε σαφές ότι είναι ενάντια στη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας.

Η Σκοτία έχει ζητήσει να ενημερωθεί λεπτομερέστερα για το πώς η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να αποχωρήσει από την ΕΕ ώστε να αποτραπεί ένα «σκληρό Brexit» που θα πλήξει σοβαρά την οικονομία.

«Λέω με σαφήνεια πως, καθώς μελετάμε τη διαπραγμάτευση αυτή, θα εμπλέξουμε πλήρως τη σκοτσέζικη κυβέρνηση στις συζητήσεις που κάνουμε, στην προετοιμασία για τη θέση που θα υιοθετήσει το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε η Μέι στο BBC Scotland, ξεκαθαρίζοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση θα κάνει τις διαπραγματεύσεις.

Μετά από το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, στο οποίο οι Σκοτσέζοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Νίκολα Στέρτζον είχε δηλώσει ότι ενδέχεται να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας.

«Το πραγματικό ερώτημα είναι "πρέπει να γίνει άλλο ένα δημοψήφισμα στη Σκοτία;" Η απάντησή μου είναι "όχι". Δεν πρέπει να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκοτία», υπογράμμισε η Τερέζα Μέι.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!