Τουσκ: Ανοικτό το ενδεχόμενο κυρώσεων στη Ρωσία, δεν συζητούμε για Brexit

Στη Σύνοδο Κορυφής δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις, ωστόσο το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τη δράση της στη Συρία και ειδικότερα στο Χαλέπι παραμένει ανοικτό, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά την είσοδό του στον χώρο όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τουσκ ξεκαθάρισε ότι στη Σύνοδο δεν πρόκειται να συζητηθεί το ζήτημα του Brexit, καθώς η Μ. Βρετανία δεν έχει ακόμη υποβάλει αίτημα εξόδου από την Ένωση.

Οι 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι ηγέτες των οποίων συνέρχονται για να συζητήσουν και τον ρόλο της Ρωσίας στη συριακή σύρραξη, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά «περιλαμβανομένων και των επιπλέον κυρώσεων» κατά «των υποστηρικτών του καθεστώτος», σύμφωνα με σχέδιο συμφωνίας που περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, περιλαμβανομένων επιπλέον περιοριστικών μέτρων κατά ιδιωτών και θεσμών που υποστηρίζουν το καθεστώς, εάν συνεχισθούν οι ωμότητες», αναφέρεται στο σχέδιο συμπερασμάτων της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!