Κορδελιό - Εύοσμος: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων - Καταδικάζει την επιλογή της Κυβέρνησης να επιλέξει μόνο δήμους που φιλοξενούν camp


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Θέμα: Έκδοση ψηφίσματος Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην 23η/4-10-16 συνεδρίασή του ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού -Ευόσμου
συνεδρίασε στις 28-9-2016 με μοναδικό θέμα συνεδρίασης την ενημέρωση σχετικά με το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών που διαβιούν στα camp προσφύγων.

Μετά από διαλογική συζήτηση και αφού ακούστηκαν οι
απόψεις πολιτών φορέων και εκπροσώπων συλλόγων και κηδεμόνων και δασκάλων, το ΔΣ κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

Είναι κοινή πεποίθηση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η εκπαίδευση των ανηλίκων προσφυγόπουλων είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα που δεν μπορούμε να τους το στερήσουμε, αντιθέτως η μόρφωσή τους είναι υποχρέωση όλων μας.
Οφείλουμε να αποφύγουμε συνθήκες γκετοποίησής τους, που θα έχουν μελλοντικά ολέθρια αποτελέσματα για την ίδια την κοινωνία μας, όπως με σκληρό τρόπο αποδείχθηκε στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης που επέτρεψαν τη δημιουργία γκέτο στις πόλεις τους και τώρα βιώνουν περιστατικά μίσους, μισαλλοδοξίας και τρομοκρατίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο:

· Διαμαρτύρεται εντόνως προς την Κυβέρνηση που για μία ακόμη φορά απαξιώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες και λαμβάνει αποφάσεις ερήμην τους.
· Καταδικάζει την επιλογή της Κυβέρνησης να φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα σε σχολεία μόνο των Δήμων που φιλοξενούν camp κι όχι σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης παρότι υπάρχουν Δήμοι που έχουν δηλώσει την προθυμία τους να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.
· Απαιτεί το σύνολο των μαθητών που θα φοιτήσουν στο Δήμο μας να διασπαρεί σε όλη την έκταση του Δήμου και σε άμεση συνεννόηση με το Δήμο, τους Διευθυντές και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων
· Θέτει ως προϋποθέσεις για την ομαλή ένταξη των
προσφυγόπουλων που πρέπει να τηρηθούν αυστηρά:
· Τον πλήρη και ουσιαστικό έλεγχο της υγείας και του
εμβολιασμού των υποψηφίων μαθητών
· Την εξασφάλιση των όρων υγιεινής των μαθητών κατά τη  διαμονή τους στις σχολικές αίθουσες
· Την εξασφάλιση των λειτουργικών αναγκών και των
απαραίτητων υποδομών στα σχολεία χωρίς την επιβάρυνση του Δήμου ή των σχολικών επιτροπών αλλά με επιπλέον κονδύλια που άμεσα θα εγκριθούν.
· Το Δ.Σ απαιτεί να μην αναπτυχθούν Μ.Κ.Ο στους χώρους των σχολείων που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες μαθητές.
Ο Δήμος μας στέκεται για μία ακόμη φορά στο ύψος των
περιστάσεων και απαιτεί από την Πολιτεία να λαμβάνει υπόψιν της την τοπική κοινωνία σε τόσο κρίσιμα ζητήματα.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!