Η Ελλάδα ξανά στο τραπέζι του Eurogroup -Προαπαιτούμενα και δόση στη συνεδρίαση της 10ης Οκτωβρίου

Τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος που εκκρεμούν θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 10 Οκτωβρίου.

Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα ενημερώσουν τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων που συμφωνήθηκαν κατά την πρώτη αξιολόγηση, όπως αναφέρει η ατζέντα της συνεδρίασης, η οποία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτών των οροσήμων θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, που απομένουν από τα συνολικά 10,3 δισ. ευρώ που χορηγήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος (7,5 δισ. από αυτό το ποσό εκταμιεύθηκαν τον Ιούνιο του 2016)», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση για την επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup.

Τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας, δημιουργία της Αρχής Εσόδων και μέτρα σχετικά με τη διακυβέρνηση των τραπεζών, υπενθυμίζει η ανακοίνωση του Eurogroup.  


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!