Κολομβία: H FARC θα δώσει αποζημιώσεις σε θύματα των ενόπλων συγκρούσεων

Την απόφασή τους να αποζημιώσουν τα θύματα των ένοπλων συγκρούσεων στην Κολομβία ανακοίνωσαν οι αντάρτες της FARC, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής συμφωνίας που υπέγραψαν με την κυβέρνηση.

Η συμφωνία αυτή, που υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα, τίθεται σε δημοψήφισμα σήμερα και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα εξασφαλίσει εύκολα την έγκριση των πολιτών.

«Βάσει όσων ορίστηκαν στην τελική συμφωνία, θα προχωρήσουμε στην υλική αποζημίωση των θυμάτων», τόνισε η ηγεσία των FARC σε ανακοίνωσή της.

Για να βρεθούν πόροι ώστε να χρηματοδοτηθούν αυτές οι αποζημιώσεις οι FARC θα «δηλώσουν στην κυβέρνηση τους χρηματικούς και μη πόρους» που διαθέτουν κι αξιοποιούσαν μέχρι τώρα για τη χρηματοδότηση του ένοπλου αγώνα τους.

Η οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1964 και μετρά ακόμη 5.765 μαχητές, έχει στην κατοχή της- σύμφωνα με την κυβέρνηση- τεράστιες εκτάσεις γης, κτηνοτροφικές μονάδες, αγροκτήματα, καταστήματα και κατασκευαστικές εταιρείες, που αξιοποιούνταν για να χρηματοδοτείται η δράση των ανταρτών και να νομιμοποιούνται έσοδα από απαγωγές, εκβιάσεις ή εμπορία ναρκωτικών.

Βάσει της συμφωνίας, οι αντάρτες θα αναλάβουν πρωτοβουλίες σε τομείς της οικονομίας όπως ο τουρισμός, η γεωργία, η κτηνοτροφία ή η παραγωγή διατροφικών ειδών, στις οποίες θα απασχολούνται πρώην μαχητές. Δεν επιτρέπεται ωστόσο η χρηματοδότηση τέτοιων έργων με χρήματα που εξασφαλίστηκαν από εγκληματικές δραστηριότητες.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!