Μοσούλη: Την εγκαταλείπουν οι ηγέτες του ISIS

Οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους εγκαταλείπουν τη Μοσούλη καθώς οι ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, πλησιάζουν το προπύργιο των τζιχαντιστών, δήλωσε την Τετάρτη ανώτατος Αμερικανός στρατιωτικός.

Ο υποστράτηγος Γκάρι Βολέσκι, επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού, προέβλεψε ότι στη Μοσούλη θα μείνουν για να πολεμήσουν από την πλευρά των τζιχαντιστών κυρίως ξένοι μαχητές.

Περίπου 3.500 - 5.000 τζιχαντιστές έχουν ταμπουρωθεί στη Μοσούλη, ενώ δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες τόσο του ομοσπονδιακού ιρακινού στρατού, όσο και των ενόπλων δυνάμεων του Ιρακινού Κουρδιστάν (Πεσμεργκά) συγκεντρώνονται και πλησιάζουν στην πόλη.

«Λέμε στο Ισλαμικό Κράτος ότι οι ηγέτες του το εγκαταλείπουν. Βλέπουμε να μετακινούνται εκτός Μοσούλης», δήλωσε ο Αμερικανός υποστράτηγος από τη Βαγδάτη.

«Το προς τα πού κατευθύνονται, αφήνω να το βρουν εκείνοι που χειρίζονται τα πυραυλικά μας συστήματα», πρόσθεσε, υπονοώντας ότι οι ηγέτες των τζιχαντιστών θα επιχειρηθεί να εξοντωθούν.

Ο υποστράτηγος Βολέσκι ανέφερε ακόμη ότι δεν θα επιτραπεί, μαζί με αμάχους οι οποίοι θα εγκαταλείψουν τη Μοσούλη, να πράξουν το ίδιο και ξένοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Η επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλης άρχισε τη Δευτέρα, ωστόσο τόσο οι ΗΠΑ, διά στόματος Μπαράκ Ομπάμα, όσο και η Γαλλία προειδοποίησαν ότι η μάχη θα είναι σκληρή και θα κρατήσει για εβδομάδες ή και μήνες.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!