Η συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο για την ελληνική οικονομία LIVE

Σοβαρές αιχμές για τη λειτουργία ορισμένων υπουργείων πρώτης γραμμής, τα οποία τείνουν να καθυστερούν το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, άφησε μιλώντας στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου και σε ειδική συζήτηση για την Ελλάδα, ο αρμόδιος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο επίτροπος ζήτησε επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, εξήρε τη σημασία της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων πριν από το Eurogroup της Δευτέρας και σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι υπάρχει πρόοδος, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και αυτός θα είναι και ο ρόλος της δεύτερης αξιολόγησης. Να κρίνει δηλαδή τι από όλα αυτά που έχουν συμφωνηθεί στα χαρτιά έχει εφαρμοστεί και στην πράξη.

Ο επίτροπος προσδιόρισε το Νοέμβριο ως τον μήνα ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, με βάση τα όσα έχει ο ίδιος συμφωνήσει με τις ελληνικές αρχές. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του ταμείου αποκρατικοποιήσεων και στον προϋπολογισμό του 2017, ως σημεία που θα πρέπει να καλύψει η αξιολόγηση.

Σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, εμφανίστηκε αισιόδοξος και παρέπεμψε στη Γενική Συνέλευση του Ταμείου, που θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες στην Ουάσιγκτον. Κατέληξε λέγοντας πως εάν η Ελλάδα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τότε και οι ευρωπαίοι, τα κράτη – μέλη, θα πρέπει να ανταποκριθούν στη δική τους υποχρέωση και να προσδιορίσουν και να εκτελέσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο ίδιος δήλωσε πως θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική προοπτική, ως Κομισιόν πάντα θα ψάχνει να βρει λύσεις, πως συνεχίζει να είναι απολύτως κατά του Grexit και πως τώρα ήρθε η ώρα για την εφαρμογή του προγράμματος να δημιουργηθεί ένα success story με επιστροφή στην κανονικότητα, ανάπτυξη και απασχόληση, κάτι που ιδίως περιμένουν οι νέοι.

 

 

 


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!