Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Messenger Lite: Για entry-level Android και χαμηλή κατανάλωση δεδομένων

​Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα τη νέα εφαρμογή Messenger Lite, η οποία προορίζεται για low-end Android συσκευές σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου ακόμη η επικοινωνία θεωρείται ένα είδος πολυτέλειας. Το app έρχεται μετά το Facebook Lite.

Ο στόχος του Messenger Lite είναι να μειώσει την κατανάλωση δεδομένων, τα οποία είναι ακόμη εξαιρετικά ακριβά σε ορισμένες αγορές. Το Facebook ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει για αρχή σε Κένυα, Μαλαισία, Σρι Λάνκα, Τυνησία, Βενεζουέλα και αργότερα θα ακολουθήσουν περισσότερες αγορές.

Ένας ακόμη λόγος που προχώρησε στην ανακοίνωση του Messenger Lite είναι ότι στις αγορές αυτές πολλοί χρήστες έχουν παλιότερα Android smartphones με μικρότερη χωρητικότητα, λιγότερη RAM και όχι τόσο δυνατούς επεξεργαστές. Τα συγκεκριμένα smartphones συνήθως τρέχουν σε χαμηλότερα bandwidth connections, επομένως το Messenger Lite θα είναι σίγουρα χρήσιμο στις συγκεκριμένες χώρες.

Η εφαρμογή προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες με το κανονικό Messenger, επιτρέποντας στους χρήστες να ανταλλάσσουν μηνύματα, φωτογραφίες, links, stickers. Είναι εύκολο και γρήγορο να κατέβει με μέγεθος στα 10MB.

Τον Ιούλιο ανακοίνωσε ότι το Messenger έφτασε το 1 δισ. χρήστες και στόχος του Facebook είναι να ανέβει ακόμη πιο πάνω επενδύοντας στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Δεδομένου ότι στις συγκεκριμένες αγορές το Android έχει την κυριαρχία, είναι αμφίβολο αν θα ανακοινωθεί iOS έκδοση του Messenger Lite.

Πηγή: Techblog.gr


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας