Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου: O Ρατσισμός και ο Φασισμός δεν θα περάσουν

<                           
                                                                      Δελτίο Τύπου
 
                          Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν μέλη και νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ χθες το πρωί στις 12-10-2016 από τον πρώην αντιδήμαρχο της δημοτικής παράταξης ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων του Ωραιοκάστρου Ματσουκατίδη Θεόδωρο, έξω και σε απόσταση 15 μέτρων από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου του Ωραιοκάστρου.  
Το εν λόγω άτομο, γνωστό στο Ωραιόκαστρο για τις ακραίες εθνικιστικές του θέσεις και την ανοιχτή δημόσια υποστήριξη του στην δικτατορία, με την συνδρομή μετρημένων στα δάχτυλα της μιας παλάμης «διαμαρτυρόμενων» γονέων, απρόκλητα επιτέθηκε λεκτικά με βαριές ύβρεις και προσβολές στους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλώντας τους «αναρχοάπλυτους», «πουστ.ριά» και «γαμ....νους ανθέλληνες» ενώ χειροδίκησε και σε μέλος της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου
Ο εν λόγω «κύριος» πέταξε την μάσκα του δήθεν «ανησυχούντα» γονέα και αποκάλυψε το αληθινό του πρόσωπο. Αυτό της αυταρχικότητας και της ιδεολογικής του άποψης για τη δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.
Καλούμε την δημοτική παράταξη ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ στην οποία ανήκει, να καταδικάσει την τραμπούκικη και αυταρχική συμπεριφορά του Ματσουκατίδη Θεόδωρου και να τον απομακρύνει άμεσα απο τις τάξεις της. Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθεί από τον λαό του Ωραιοκάστρου ότι συμμερίζεται  και υιοθετεί και η ίδια τη συμπεριφορά του «κυρίου» αυτού.
Καλούμε επίσης την Ενωση Γονέων Ωραιοκάστρου να καταδικάσει και να διαγράψει άμεσα τόσο από μέλος του Δ.Σ. όσο και από απλό μέλος της το άτομο αυτό, αφού τέτοιες συμπεριφορές πεζοδρομίου δεν συνάδουν με το καταστατικό και τους σκοπούς της, πόσο μάλλον όταν γίνονται παρουσία μαθητών του σχολείου για τους οποίους δήθεν ενδιαφέρεται ο κύριος αυτός.
Καλούμε επίσης το εν λόγω άτομο και τους ομοιδεάτες του, να δηλώσουν με ποίου την άδεια εισέβαλαν ΜΕΣΑ στην αυλή του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου την 9/10/2016 για να κάνουν πολιτική συγκέντρωση και να δημιουργήσουν κίνηση με τον τίτλο «πατριωτική ένωση Ελλήνων πολιτών».  Εκτός αν θεωρούν οτι είναι στην διακριτική τους ευχέρεια να παραβιάζουν την πόρτα του σχολείου και να εισβάλουν όποτε το επιθυμούν μέσα στους σχολικούς χώρους.
Καλούμε επίσης τον δημοκρατικό λαό του Ωραιοκάστρου να καταδικάσει τέτοιου είδους φασιστικές συμπεριφορές και να απομονώσει τους νοσταλγούς της χούντας και όσους προσπαθούν να τον παρασύρουν σε ακραίες ρατσιστικές εκδηλώσεις με πρόσχημα την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.
Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου δηλώνει την συμπαράστασή της και στηρίζει το δικαίωμα όλων των παιδιών όπως και των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση μέσα στα σχολεία όπως άλλωτε επιτάσσουν οι διεθνείς συμβάσεις και οι αποφάσεις του ΟΗΕ.
                            Η Γραμματεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!