Μυτιληναίος: Η ένταξη στο QE θα δώσει νέες ευκαιρίες στις ελληνικές επιχειρήσεις

H αποδοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια παρουσίασης των προοπτικών του ομίλου σε θεσμικούς επενδυτές.

Ειδικά, για τον όμιλο, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε πως η ένταξη στο QE μπορεί να οδηγήσει σε επιτόκια δανεισμού 2% με αποτέλεσμα να αλλάξει η στρατηγική και από αμυντική να γίνει πιο επιθετική ενώ σημειώσε ότι το κύριο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα είναι το υψηλό ποσοστό των επιτοκίων.

Όσον αφορά στην πορεία του Ομίλου εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το 2017. Αναφορικά με προβλέψεις για το 2016, ο κ. Μυτιληναίος είπε ότι ο τζίρος θα ανέλθει στα επίπεδα του 2015, δηλαδή περίπου 1,84 δισ. ευρώ, με μικρή μείωση του EBITDA. Αναλύοντας τις προβλέψεις αυτές, τόνισε ότι στις δραστηριότητες Αλουμινίου και ΜΕΤΚΑ υπήρξε μείωση του τζίρου λόγω πτώσης τιμών μετάλλου και μείωσης κατασκευαστικού έργου, οι οποίες μειώσεις ωστόσο αντισταθμίστηκαν από τη μεγάλη αύξηση που είχε η δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας.

Για την Protergia, την εταιρεία του ομίλου που δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος  ο κ. Μυτιληναίος επισήμανε πως σήμερα έχει μερίδιο 2,5%, το 2017 θα το διπλασιάσει και το 2018  θα ελέγχει το 10% της συνολικής αγοράς.  

Για το Αλουμίνιο της Ελλάδος ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε πως θα έχει ένα πολύ καλό τέταρτο τρίμηνο του 2016 και ένα επίσης πολύ καλό πρώτο τρίμηνο του 2017. Για τη ΜΕΤΚΑ ανέφερε πως τα μεγέθη της υπολείπονται περίπου 40%  σε σχέση με το παρελθόν και βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού. Οπως εξήγησε θα γίνει προσπάθεια η εταιρεία να μην περιορίζεται στο μέλλον μόνο στο κατασκευαστικό αντικείμενο αλλά να συμμετέχει και με άλλο τρόπο σε σύνθετα  ενεργειακά έργα.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!