Reuters: Ανάπτυξη 2,7% το 2017, αναφέρει το προσχέδιο του προϋπολογισμού

"Παρά τον σημαντικό περιορισμό των δίδυμων ελλειμμάτων - δημοσιονομικού ελλείμματος και ισοζυγίου πληρωμών - τα τελευταία χρόνια, μέσω σκληρών προγραμμάτων προσαρμογής, η οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση και η ανεργία παραμένει σε υψηλό διψήφιο ποσοστό" αναφέρει το Reuters. Και συνεχίζει: "Βάσει του τελευταίου προγράμματος προσαρμογής, ύψους έως 86 δισ. ευρώ, η Αθήνα πρέπει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ φέτος και 1,75% το 2017".

"Το πρωτογενές πλεόνασμα θα υπερβεί τον στόχο του 0,5% το τρέχον έτος", δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το σχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα, πιθανότατα δεν θα αναφέρει συγκεκριμένο νούμερο. Τόνισε, επίσης, ότι το σχέδιο θα αναφέρει πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ για το 2017, σύμφωνα με το σχέδιο διάσωσης.

Το χρέος της γενικής κυβέρνησης αναμένεται να υποχωρήσει στο 175,8% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά από περίπου 180% φέτος. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως επισημαίνει το Reuters, τονίζουν ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από μια σειρά επενδύσεων στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Από το σχέδιο αυτό αναμένεται να μπουν στα δημόσια ταμεία 5,8 δισ. ευρώ από το 2018 ενώ η ανεργία εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει λίγο και τα κέρδη από τον τουρισμό να αυξηθούν κατά 1%-2%, σε περίπου 15 δισ. ευρώ το 2016.

(Φωτό: sooc.gr)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!