Το ΔΝΤ διαψεύδει Reuters: Το Ταμείο έχει την πρόθεση να στηρίξει την Ελλάδα

Πιο συγκεκριμένα ο Rice εξήγησε πως εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα βρεθούν στην Αθήνα για να συνεχίσουν οι συζητήσεις, ενώ παρέπεμψε στις δηλώσεις Τόμσεν. Ο Πολ Τόμσεν δήλωνε την Παρασκευή πως "σε ότι αφορά την Ελλάδα, το Ταμείο παραμένει απολύτως προσηλωμένο. Μας έχει υποβληθεί αίτημα να συμμετέχουμε στις συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα. Η ομάδα μας αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα σε μια ή δύο εβδομάδες".

"Αυτό που έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό είναι ότι το Ταμείο έχει την πρόθεση να στηρίξει την Ελλάδα όχι μόνο συμβουλευτικά αλλά και χρηματοδοτικά, δεδομένου, όμως, ότι πρόγραμμα θα στηριχθεί στο δίπτυχο μεταρρυθμίσεις και βιωσιμότητα του χρέους ή ότι οι «αριθμοί θα βγαίνουν" ανέφερε εκ νέου, προσυπογράφοντας τις κατά καιρούς δηλώσεις Τόμσεν.

Το Reuters επικαλούνταν πηγές, σύμφωνα με τις οποίες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει να μην πάρει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα, κρατώντας μόνο «ειδικό συμβουλευτικό ρόλο» με περιορισμένες αρμοδιότητες

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο (δηλαδή της αναβολής της ενεργούς ένταξης του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι και τις γερμανικές εκλογές το 2017), η ίδια πηγή τόνισε: «Αν δεν ληφθούν τώρα οι αποφάσεις ή καθυστερήσουν, μια τέτοια εξέλιξη θα έπληττε τις επενδύσεις και δεν θα συμπεριελάμβανε την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Σημείωνε πάντως ότι: «Πλέον υπάρχουν πιο πολλοί παίκτες που θέλουν τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και λύση στο ελληνικό χρέος απ’ αυτούς που την αποφεύγουν».


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!