Τέλος εποχής για τα θρυλικά smartphones της Blackberry

Τέλος εποχής σήμανε για τα θρυλικά κάποτε Blackberry, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή smartphones, σε μια ιστορική εξέλιξη για την εταιρεία-πρωτοπόρο στον χώρο των «έξυπνων» κινητών.

Τον Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζον Τσεν, είχε ανακοινώσει πως θα ήξερε μέχρι τον Σεπτέμβριο εάν ο τομέας hardware είχε πιθανότητες να καταστεί κερδοφόρος. Αυτό, όμως, δεν συνέβη, με αποτέλεσμα η Blackberry να ανακοινώσει ότι στο εξής την παραγωγή hardware θα αναλάβουν εταιρείες που συνεργάζονται με την εταιρεία.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πότε θα κυκλοφορήσουν νέα τηλέφωνα Blackberry, ωστόσο ο Τσεν ανακοίνωσε πως θα διατεθούν προς πώληση και άλλες συσκευές με το χαρακτηριστικό «φυσικό» (όχι οθόνης αφής) πληκτρολόγιο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εταιρείας, το δεύτερο τρίμηνο πουλήθηκαν περίπου 400.000 smartphones, λιγότερα δηλαδή από ό,τι τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Ο Τσεν υποστήριξε πως η απόφαση της εταιρείας να αναθέσει με outsourcing σε άλλους την παραγωγή κινητών βοηθά την εταιρεία να αποφύγει μια έντονα ανταγωνιστική αγορά και να επικεντρωθεί στον επικερδή τομέα του software.

Όσον αφορά στο πώς θα παραμείνουν οι συσκευές με το brand της Blackberry στην αγορά, ανακοινώθηκε πως έχει υπογραφεί συμφωνία με την ινδονησιακή BB Merah Putih για την κατασκευή, διανομή και προώθηση νέων συσκευών στη χώρα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της. Η Blackberry ανακοίνωσε πως σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται συζητήσεις για αντίστοιχες συμφωνίας στην Κίνα, καθώς και πρωτοβουλίες για την Ινδία.

Όπως τόνισε ο Τσεν, λιγότερες από 100 θέσεις εργασίας θα χαθούν από τη συγκεκριμένη κίνηση.
 


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!