“Σας ευχαριστώ γιατί τώρα το αμαξίδιο είναι τα πόδια μου.” Εκδήλωση αγάπης στο Ωραιόκαστρο [φώτο] [video]



Εκδήλωση διοργάνωσαν οι υπεύθυνες των Γραφείων Π.Ε. Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, όπου έγινε η απόδοση ηλεκτρικού αμαξιδίου σε μαθήτρια του λυκείου, ύστερα από συλλογή πλαστικών καπακιών.
Μόνο που δεν ήταν μια απλή εκδήλωση. Ήταν μια εκδήλωση αγάπης, μια εκδήλωση με πολλά μηνύματα και πολλούς  αποδέκτες.
Το εγχείρημα πέτυχε και μάλιστα με την συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών απο όλα τα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Καπάκια συγκεντρώθηκαν απο σχολεία του Ωραιοκάστρου, του Ευόσμου, του Κορδελιού, της Νεάπολης, της Πολίχνης, της Σταυρούπολης, της Ευκαρπίας, των Μετεώρων, των Συκεών ,των Διαβατών, της Ασσήρου κ.ά
«Το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου συγκέντρωνε πλαστικά καπάκια και κάποια στιγμή την προσπάθεια στήριξε το  περιβαλλοντικό δίκτυο «Ενημερώνομαι, ανακυκλώνω, σκέφτομαι τον συνάνθρωπο» των Γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλοι φορείς, όπως τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων Παπανικολάου και Παπαγεωργίου, σύλλογοι όπως η ΕΠΩΦ και ιδιώτες.
Ο στόχος στην αρχή ήταν απόμακρος» όπως δήλωσε ο κ Χατζηγεωργίου Γιώργος, εκπαιδευτικός του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου «αλλά η προσπάθεια συνεχίζονταν με σκοπό να καλυτερεύσει την καθημερινότητα της Κωνσταντίνας.
Η μετέπειτα πορεία έδειξε ότι όταν υπάρχει ο κατάλληλος συντονισμός, η αλληλεγγύη αλλά και η θέληση, ο στόχος επιτυγχάνεται.
Το αποτέλεσμα ήταν η συγκέντρωση 8,5 τόνων καπακιών, που μαζί με έσοδα από μια λαχειοφόρο αγορά και την συμβολή των γονέων  οδήγησε στην αγορά του ηλεκτρικού αμαξιδίου.»
Η Κωνσταντίνα πλέον κινείται μόνη της. Η Κωνσταντίνα πλέον δείχνει χαρούμενη και ευτυχισμένη.
«Το χαμόγελο της Κωνσταντίνας είναι η καλύτερη ικανοποίηση για εμάς» δηλώνει ο διευθυντής  του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου κ Μιχαηλίδης Βασίλειος. «Ήταν δύσκολα, όντως, στην αρχή, αλλά βοήθησαν όλοι ώστε να στεφθεί με επιτυχία».
Η υπεύθυνη του Γραφείου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  Β/θμιας  δυτ. Θεσσαλονίκης κ Δέσποινα Μιχελάκη δήλωσε «ότι  το δίκτυο  πριν δυο χρόνια κατόρθωσε να συγκεντρώσει καπάκια ώστε να αποδοθεί  ένα ηλεκτρικό αμαξίδιο σε μαθητή από το Κορδελιό..Σήμερα  ένα άλλο αμαξίδιο αποδίδεται σε μαθήτρια λυκείου του Ωραιοκάστρου…»
Η κ Βασιλική Ιππέκη του Γραφείου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  Α/θμιας  δυτ. Θεσσαλονίκης  αναφέρθηκε στην λειτουργία του δικτύου όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας την σημαντικότητα της δράσης αυτής.
Συγκλονιστικοί ήταν οι δύο γονείς στις ομιλίες τους, η  Ευαγγελία και ο Παναγιώτης, αναφερόμενοι στις δυσκολίες του εγχειρήματος,  στην βοήθεια που δέχθηκαν, αλλά και  το πόσο ευτυχισμένη βλέπουν την κόρη τους.
Τέλος, η Κωνσταντίνα ευχαρίστησε όλους  δηλώνοντας χαρακτηριστικά "..το αμαξίδιο τώρα είναι τα πόδια μου..."
Παρευρέθηκαν ο κ Αθανάσιος Καρύδης, πρόεδρος ΔΣ δήμου Ωραιοκάστρου, κ Πέτρος Αταμιάν, αντιδήμαρχος δήμου Ωραιοκάστρου, Παντελής Πορφυριάδης, πρόεδρος Β/θμιας επιτροπής δήμου Ωραιοκάστρου, κ Σάκης Λαζαρίδης, αντιδήμαρχος δήμου Παύλου Μελά και Τάνια Κιουμουρτζίδου, εκπρόσωπος δήμου Νεάπολης - Συκεών.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!